Verdiepingscollege Praktische stappen op weg naar een inclusieve en diverse organisatie

Diversiteit en inclusie zijn belangrijke pijlers bij het Rijk. Voor de rijkscollega’s betekent dit vaak een flinke uitdaging. Weet je wat diversiteit en inclusie inhoudt, maar heb je geen idee waar je moet beginnen in jouw organisatie? Of ben je bezig met een plan op diversiteit en inclusie en wil je graag wat praktische tips? Meld je dan nu aan!

Inhoud van het college

  • Hoe krijg je de leiding mee en creëer je draagvlak?
  • Hoe maak je D&I doelstellingen concreet?
  • Het belang van communicatie.
  • De inzet van effectieve (HR) instrumenten.
  • Hoe bewerkstellig je een inclusieve cultuur?

Voor wie en door wie

Voor Rijksmedewerkers die diversiteit en inclusie in de portefeuille hebben of de opdracht hebben gekregen hier ‘iets’ mee te gaan doen.

Dit college wordt verzorgd door professionele trainers die werkzaam zijn bij UBR/team Diversiteit & Inclusie. Zij zijn specialist op het gebied van HR, recruitment en vraagstukken over inclusief denken en werken én diversiteit op de werkvloer.

Data

Kosten

Dit college valt onder de Rijksbrede activiteiten die wij als team D&I verlenen. Aan dit college zijn daarom geen kosten verbonden.

Aanmelden

Meld je aan via ons e-mailadres D&I@rijksoverheid.nl o.v.v. naam, e-mailadres en functie, uiterlijk drie werkdagen, voor de start van het college.

Meer informatie

Voor meer informatie neem contact op met D&I@rijksoverheid.nl.