Ik wil coach worden

Wil jij je collega’s helpen zichzelf professioneel te ontwikkelen? Wil je ze inspireren? Hen leren om kansen te grijpen? Misschien heeft InterCoach dan een interessante opleiding voor jou.

Er is een leergang voor directeuren en een leergang voor midden-, project- en programmamanagers, waarin we je opleiden tot collegacoach. Heb je al ervaring als coach? Wellicht past de vervolgopleiding dan bij jou. Als je interesse hebt in het coachen van groepen of teams binnen de overheid, is de leergang tot teamcoach iets voor jou.

Leergang tot coach voor directeuren

Deze leergang is voor directeuren die plezier hebben in het begeleiden van anderen om ze effectiever te laten functioneren. De leergang start in het najaar. Lees in het interview met programmamanager Alice de Haan meer over de leergang of download de brochure. Wil je je meteen aanmelden, vul dan dit formulier in.

Leergang tot coach voor managers

Deze leergang is voor midden- project- en programmamanagers die plezier hebben in het begeleiden van anderen om ze effectiever te laten functioneren.
Lees hier alle informatie over de leergang. Als je je wilt opgeven voor deze leergang, dan vul je dit formulier in. Let op: deze leergang is vol. De volgende leergang start in maart 2022.

Kijk eens bij de coaches van InterCoach en bij de Rijke Verhalen: zo krijg je een indruk van de coaches en wat zij doen.

Proeve van Bekwaamheid

Als je een leergang tot coach hebt afgerond, en je wilt lid worden van het coachnetwerk, moet je vóórdat je als coach aan de slag kunt de ‘Proeve van Bekwaamheid’ afleggen. Een assessor en ervaren collegacoach beproeven je met een ontwikkel-assessment op een aantal gedragskenmerken die voor jou als coach essentieel zijn. Zo kijken ze bijvoorbeeld naar je luistervaardigheid, je veranderingsgerichtheid en de wijze waarop je een vertrouwensrelatie weet op te bouwen. Je kijkt als coach als het ware even in de spiegel en krijgt een beeld van je ontwikkelpunten.

De Proeve van Bekwaamheid duurt 2 uur. Direct erna krijg je een terugkoppeling van de assessor. Op een later moment voer je een nagesprek met de manager van InterCoach.

Meer informatie en aanmelden

Het afleggen van de Proeve van Bekwaamheid kost € 800,-. Wil je meer informatie, vul dan dit formulier in. Als je je wilt aanmelden voor de Proeve van Bekwaamheid vul je dit formulier in.

Zij-instromers

Je kunt ook deelnemen aan de coachpool als je elders een gelijkwaardige coachopleiding hebt gevolgd. Je moet dan wel eerst bij InterCoach een introductiecursus voor zij-instromers volgen zodat je onze manier van werken, onze spelregels en afspraken kent. Ook moet je net als elke andere coach de Proeve van Bekwaamheid afleggen. Neem voor meer info en de data van de introductiecursus contact op met InterCoach.

Vanaf 1 oktober 2020 neemt InterCoach vooralsnog geen nieuwe zij-instromers aan. Alleen coaches die de InterCoach-coachopleidingen volgen, kunnen in 2021 toetreden tot het coachnetwerk. In verband met de beperkende corona-maatregelen is het namelijk lastig om zij-instromers in te werken. Bovendien groeit het netwerk momenteel snel terwijl we het belangrijk vinden om onze coaches voldoende coachtrajecten aan te kunnen bieden.

Verdiepingsleergang

Deze leergang is bedoeld voor coaches uit de InterCoach-coachpool en collega-coachpools binnen de overheid. We organiseren deze leergang om professioneel te blijven groeien als coach. De leergang is gericht op het verdiepen van het coachvak (technieken, aanpakken) en op de verdieping van de coach zelf (zelfreflectie, supervisie). De deelnemers hebben na deze leergang hun gereedschapskist als coach vergroot en hun persoonlijke ontwikkeling als coach verdiept. Daarnaast nodigen we de meer ervaren coach uit om ook als supervisor (coach de coach) op te gaan treden voor collega-coaches binnen de coachpool van InterCoach (alleen voor de deelnemers van de InterCoach-coachpool).

Meer informatie en aanmelden

Lees hier alle informatie over de leergang. Als je je wilt opgeven voor deze leergang vul je dit formulier in.

Leergang tot Teamcoach (vervolgopleiding)

Coaching kan ook groepen of teams helpen ontwikkelen. Wil je ook jouw vaardigheden als coach inzetten voor groepen en teams binnen de overheid, en vraag je je af hoe dat gaat? Geloof je in de winst van aandacht voor de eigen verantwoordelijkheid van een team? Dan is de ‘Leergang tot Teamcoach’ iets voor jou! Hier vind je alle informatie over deze leergang.

Meer informatie en aanmelden

Wil je meer informatie, vul dan dit formulier in. Voor aanmelden voor deze leergang vul je dit formulier in.