Nog enkele plekken beschikbaar voor directeurenleergang!

In november start de leergang tot coach voor directeuren. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar. “De opleiding is bedoeld voor overheidsdirecteuren die binnen het InterCoach-netwerk aan de slag willen als coach, maar vooral voor deelnemers die plezier hebben in het begeleiden van anderen om ze effectiever te laten functioneren”, aldus  programmamanager Alice de Haan.

Alice de Haan

Persoonlijk leiderschapstraject

Maar wat maakt de opleiding nou zo interessant? “Het is eigenlijk een persoonlijk leiderschapstraject. Leren coachen betekent leren over jezelf”, vertelt Alice.  “Deelnemers ontdekken hun natuurlijke kracht én hun valkuilen als coach. Ze leren hoe ze die valkuilen om kunnen buigen naar een kracht. Zo ontdekken ze dat ze een veel breder coachingsrepertoire hebben. Dat heeft vaak ook een positieve invloed op hun stijl van leidinggeven.”

Bijkomend voordeel is dat de opleiding een overheidsbreed netwerk oplevert van directeuren.  Alice: “Er ontstaat snel verbinding tussen de deelnemende directeuren, afkomstig uit diverse (Rijks)overheidsorganisaties. Je samen met collega’s verdiepen in een nieuwe rol in je werk, is interessant en spannend. De opleiding lokt nieuwsgierigheid naar jezelf en de ander uit. Op een andere manier dan in het ‘eerste beroep’.

De docenten

Docenten met veel theoretische kennis én praktijkervaring leren de deelnemers in de leergang hun eigen coachingscapaciteiten te ontdekken en ontwikkelen:

De basis van coachen | Coachingsstijlen | Het oplossingsgericht perspectief
Saskia Tjepkema


Patronen en drijfveren van coachee en coach
Jan de Vuijst
 

De onderstroom van coachee en organisatie
Eric Koenen

Meld je aan

Geïnteresseerd geraakt? In november 2020 gaat de Leergang tot coach voor directeuren weer van start. De intakes vinden reeds plaats, maar er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Meld je dus meteen aan of download de brochure voor meer informatie. Heb je vragen? Neem dan contact op met Alice de Haan via Alice.Haan@rijksoverheid.nl.