Coachingsvaardigheden

Wil jij als ervaren adviseur of medewerker draagvlak creëren, mensen in beweging krijgen en gezamenlijk tot resultaat komen? Dan is deze opleiding iets voor jou. Door het inzetten van coachingsvaardigheden verrijk je jouw adviesstijl en word je als professional effectiever.

Wat?

Deze meerdaagse opleiding leert je coachingsvaardigheden in te zetten om jouw advies-, communicatie en samenwerkingsvaardigheden te versterken. Het gaat daarbij steeds om jouw persoonlijke leervraag. Twee ervaren trainers gaan in op onderwerpen zoals feedback geven, onderhandelen, de emotionele ijsberg en de cirkel van invloed. Jouw persoonlijke ontwikkeling en stijl staan daarbij centraal. Let op: dit is niet de opleiding waarmee je coach wordt in het netwerk van InterCoach. Je leert coachingsvaardigheden in te zetten voor jezelf en in jouw contacten met anderen.

Voor wie?

De opleiding Coachingsvaardigheden is bedoeld vooradviseurs en medewerkers die hebben ontdekt dat reflectie op het eigen functioneren helpt om effectiever te zijn. De deelnemers (vanaf schaal 10) werken bij de overheid (Rijksoverheid, gemeenten, provincies of waterschappen).

Waarom?

Door deze opleiding te volgen kom je sterker in je werk te staan en krijg je meer inzicht in en handelingsperspectieven voor jouw persoonlijke leervraag. Als adviseur of medewerker voer je steeds meer gesprekken met allerlei partijen: andere overheidsonderdelen, collega's of belangenorganisaties en burgers. Draagvlak verwerven, mensen in beweging krijgen, ze laten nadenken en in actie laten komen hoort daarbij. Kortom het gebruiken van coachingsvaardigheden past bij het samenwerken van nu.

Hoe?

Na aanmelding start je met een 360 gradenfeedback. Vervolgens bespreek je jouw eigen reflectieverslag en leerdoelen tijdens het (digitale) intakegesprek.

De opleiding bestaat uit drie leerlijnen:

  • In een grotere groep (max 14 personen) interactief leren aan de hand van coachtheorie van trainers en elkaar tijdens 6 lesdagen.
  • In een kleinere groep volg je vier keer intervisie met een begeleider. Tijdens deze bijeenkomsten ga je volgens een vaste methode aan de slag met de denkkracht van de groep en een casus van een deelnemer.
  • Eén op één werk je samen met een coach aan je persoonlijke leervraag.

Wanneer?

De volgende opleiding start in het najaar van 2022. De data worden op een later moment bekendgemaakt. Houd hiervoor onze website en onze LinkedIn-pagina in de gaten!

Praktisch

Kosten

De verwachte kosten voor deze opleiding zijn €3750,- exclusief verblijfskosten. Over de kosten van de opleiding wordt voor deelnemers die werken bij de Rijksoverheid geen btw in rekening gebracht

Contact en aanmelden

Heb je een vraag of wil je je aanmelden? Stuur een mail naar intercoach@rijksoverheid.nl. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op. Indien gewenst, kunnen we je ook extra informatie toesturen over de opleiding. Heb je al een gesprek gehad met onze programmamanager? Schrijf je dan direct in via het LOC.