Coachopleiding voor directeuren

Ben je werkzaam als directeur en haal je plezier uit het begeleiden van anderen om ze persoonlijk effectiever te laten functioneren? Een coach is een sparringpartner die de coachee helpt te onderzoeken wat zijn of haar persoonlijke, meest effectieve stijl is. De opleiding legt belangrijke accenten op de persoon van de leidinggevende en de persoon van de coach. De docenten reiken veel concepten uit de psychologie aan. Doel is dat je een eigen stijl als coach ontwikkelt.

Wat?

De opleiding tot coach bestaat uit meerdere masterclasses door ervaren docenten in zowel leiderschap als coaching. Je leert de basis van (collega)coaching en kunt -desgewenst- onderdeel worden van de coachpool van InterCoach.

Voor wie?

De opleiding is bestemd voor directeuren werkzaam binnen het Rijk, provincies, gemeentes of waterschappen zowel in Nederland als in Vlaanderen.

Waarom?

Met de vaardigheden die je tijdens de opleiding opdoet, ontwikkel je jezelf tot (collega)coach. De handvatten die je aangereikt krijgt, kun je direct toepassen in je werk. Bovendien oefen je veel in het voeren van gesprekken, geef en ontvang je bruikbare feedback en ontwikkel je je eigen stijl als coach. Zo kun jij je leiderschapsprofiel uitdiepen, je nieuw verworven coachingsvaardigheden inzetten en op die manier anderen beter ondersteunen in hun eigen ontwikkeling.

Hoe?

Voorafgaand aan de opleiding vindt een intakegesprek plaats. De opleiding start met een bijeenkomst waarin je kennismaakt met elkaar en waar de individuele startposities en leerdoelen worden besproken. Er volgen dan vier masterclasses (blokken) van anderhalve dag: een middag/avond en de daaropvolgende gehele dag. Tussen de blokken door vindt supervisie plaats over twee coachtrajecten die iedere deelnemer uitvoert. Tussentijds en aan het eind van de opleiding vinden evaluaties plaats om jouw ontwikkeling zo goed mogelijk te ondersteunen.

De masterclasses worden verzorgd door: Saskia TjepkemaErik Coenen en Jan de Vuijst.

Wanneer?

De data voor deze opleiding in 2022 worden op een later moment bekendgemaakt. Houd hiervoor deze website en onze LinkedIn-pagina in de gaten!

Praktisch

Kosten

De verwachte kosten voor deze opleiding zijn €6750,- inclusief de Proeve van Bekwaamheid en exclusief overnachtingskosten. Deelnemers van onderdelen van de staat zijn geen btw verschuldigd.

Studiebelasting

De studiebelasting is maximaal 3,5 uur per week gedurende de opleiding (voorbereiding + lesblokken + intervisie + coachtraject).

Proeve van Bekwaamheid

Na de opleiding kun je toetreden tot het coachnetwerk van InterCoach. Hiervoor leg je de Proeve van Bekwaamheid af. Een assessor en een ervaren collegacoach beproeven je met een ontwikkel- assessment op een aantal gedragskenmerken die voor jou als coach essentieel zijn.

Contact en aanmelden

Heb je een vraag of wil je je aanmelden? Stuur een mail naar intercoach@rijksoverheid.nl. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op. Indien gewenst, kunnen we je ook extra informatie toesturen over de opleiding. Heb je al een gesprek gehad met de programmamanager of al eerder een opleiding gevolgd bij ons? Schrijf je dan direct in via het LOC.