Coachopleiding voor managers

Heb jij als manager plezier in het begeleiden van anderen bij het ontwikkelen van grotere persoonlijke effectiviteit? Heb jij ook ervaren dat reflectie op je eigen functioneren helpt om effectiever te werken met anderen? Dan is deze opleiding tot coach heel geschikt voor jou!

Wat?

Bij de Coachopleiding voor managers van InterCoach, leer je als manager de basis van (collega)coaching. Naast veel oefenen met coachen, reflecteer je op jouw eigen functioneren tijdens intervisies en ga je meteen aan de slag met (proef-)coachees. Na de opleiding kun je toetreden tot het coachnetwerk van InterCoach (na afleggen Proeve van Bekwaamheid).

Voor wie?

Deze opleiding is bedoeld voor managers, teamleiders en/of programmamanagers die werken bij het Rijk, gemeentes, provincies of waterschappen. Ervaring met inhoudelijk en/of personeel aansturen is belangrijk. Ook is het een pré als je op verschillende werkplekken, in verschillende rollen werkervaring hebt opgedaan.

Waarom?

Met de vaardigheden die je tijdens de opleiding opdoet, kun je jezelf ontwikkelen tot (collega)coach. De handvatten die je aangereikt krijgt, kun je direct toepassen in je werk. Je oefent veel in het voeren van coachgesprekken, je geeft en ontvangt feedback. Zo ontwikkel je je eigen stijl als coach. Zo kun jij jouw rol als manager gaan combineren met jouw coachingsvaardigheden en op die manier anderen en jezelf een spiegel voorhouden, beter ondersteunen en verder helpen.

Hoe?

De opleiding duurt in totaal 10 dagen (exclusief de coachtrajecten). Er zijn vier inhoudelijke blokken, een start- en een slotdag. De blokken duren anderhalve dag: een middag/avond (vanaf 14.00 uur) en de daaropvolgende dag. Ook oefen je met twee ‘echte’ coachees. Tot slot zijn er vier intervisiebijeenkomsten in kleine groepjes. Na het afleggen van de ‘proeve van bekwaamheid’ treed je toe tot het coachnetwerk van InterCoach.

Wanneer?

De data van deze opleiding worden op een later moment bekend gemaakt. Houd hiervoor onze website en onze LinkedIn-pagina in de gaten!

Startdag: Introductie, datum n.n.b.
Blok 1: De basics van coaching (docente: Nina Timmermans)
Blok 2: Systemisch werken in coaching (docente: Irene Grijpink)
Blok 3: Persoonlijk perspectief van coach en coachee (docente: Margreet van Persie)
Blok 4: Integratie van verschillende perspectieven (docent: Frank Schaper)
Slotdag: Afsluiting, datum n.n.b.

Praktisch

Kosten

De verwachte kosten voor deze opleiding zijn €6000,- inclusief de Proeve van Bekwaamheid en exclusief overnachtingskosten. Deelnemers van onderdelen van de staat zijn geen btw verschuldigd.

Studiebelasting

Naast de bijeenkomsten met de groep zijn er 4 intervisiebijeenkomsten (4 dagdelen) en begeleid je 2 proefcoachees (tijdsinvestering ongeveer 4 dagen in totaal). Reken ook op voorbereidings- en reflectietijd.

Proeve van Bekwaamheid

Na de opleiding kun je toetreden tot het coachnetwerk van InterCoach. Hiervoor leg je de Proeve van Bekwaamheid af. Een assessor en een ervaren collegacoach beproeven je met een ontwikkel- assessment op een aantal gedragskenmerken die voor jou als coach essentieel zijn.

Contact en aanmelden

Heb je een vraag of wil je je aanmelden? Stuur een mail naar intercoach@rijksoverheid.nl. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op. Indien gewenst, kunnen we je ook extra informatie toesturen over de opleiding. Heb je al een gesprek gehad met onze programmamanager? Schrijf je dan direct in via het LOC.