Young Talents-opleiding

Jonge talentvolle medewerkers met een frisse blik zijn hard nodig binnen de overheid. Als jong talent wil je je ook graag ontwikkelen. InterCoach heeft daarom een interessante opleiding voor jonge talentvolle medewerkers.

Wat?

Young Talents is een opleiding waarmee je als jonge ambtenaar meer uit jezelf kunt halen. Door antwoorden te zoeken op vragen als ‘wie ben ik’, ‘wat kan ik’ en ‘wat wil ik’ kom je meer in je kracht te staan en kom je in balans. Kortom: je leert je kwaliteiten ontdekken.

Voor wie?

Deze opleiding is voor iedereen die werkt bij de overheid in schaal 10 tot en met 12, in de leeftijdscategorie 25 tot 35 jaar. Je leidinggevende vindt dat je iets in je mars hebt en ondersteunt je deelname aan deze opleiding. Je bent gemotiveerd om kritisch naar jezelf te kijken en jezelf te ontwikkelen.

Waarom?

Young Talents zorgt ervoor dat je effectiever overheidsbreed kunt werken en je kwaliteiten en ontwikkelpunten met een coach, met een groep en via workshops verder kunt ontwikkelen.

Hoe?

Na aanmelding start je met een 360 gradenfeedback. De rapportage, je eigen reflectie inclusief leerdoelen, wordt besproken tijdens het (digitale) intakegesprek. De opleiding beslaat in totaal vijf dagen waarin je vier workshops volgt en daarnaast 4 coachgesprekken voert. De workshops gaan over persoonlijke ontwikkeling en belichten ieder een andere kant hiervan; denk aan onderwerpen als zelfvertrouwen, omgang met verschillende werksituaties en werkgeluk. Tijdens de workshops is er veel ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en te oefenen. Daarnaast is er een werkbezoek aan een buurthuis in Den Haag en wordt er een intervisiebijeenkomst georganiseerd. Om aan de slag te gaan met je persoonlijke leerdoelen, koppelen we je aan één van de coaches van InterCoach. In dat traject heb je zo’n vier (tot zes) een-op-eengesprekken met iemand die de overheid van binnenuit kent. De coaching richt zich op (bewustwording van) kwaliteiten/talenten en sluit aan op je leerdoelen. Kortom, een leerzaam en afwisselende opleiding.

Wanneer?

De eerstvolgende editie die start op 19 mei zit vol. Er is nog geen informatie over de volgende editie.

Praktisch

Kosten

De verwachte kosten voor deze opleiding zijn €3150,- exclusief verblijfskosten. Over de kosten van de opleiding wordt voor deelnemers die werken bij de Rijksoverheid geen btw in rekening gebracht.

Contact en aanmelden

Heb je een vraag of wil je je aanmelden? Stuur een mail naar intercoach@rijksoverheid.nl. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op. Indien gewenst, kunnen we je ook extra informatie toesturen over de opleiding. Heb je al een gesprek gehad met onze programmamanager? Schrijf je dan direct in via het LOC.