Onze diensten

Kennis- en Exploitatiecentrum Officiƫle Overheidspublicaties (KOOP) staat overheidsorganisaties bij om hun publicatieverantwoordelijkheid uit te voeren. Alle wetten, regelingen en besluiten van de Rijksoverheid worden via het internet bekend gemaakt en zijn later via het internet terug te vinden. Ook provincies, gemeenten en waterschappen worden verplicht om steeds meer elektronisch te publiceren. Met verschillende publicatie- en informatiediensten ondersteunen we de overheden hierbij.

Bijvoorbeeld met de website overheid.nl waar juristen, ambtenaren, advocaten en ook burgers wetten, regelingen en besluiten kunnen terugvinden. Via de webapplicaties GVOP en CVDR kunnen lokale overheden hun regelingen eenvoudig bekendmaken en beschikbaar stellen.

Verder maken we status van wetgevingstrajecten voor onze opdrachtgevers beter inzichtelijk en dragen we eraan bij dat overheidsinformatie beter gestructureerd, gedeeld en hergebruikt kan worden. Met apps voor iOS en Windows 8 maakt KOOP daarnaast de Nederlandse wet- en regelgeving ook op mobiele apparaten toegankelijk.