14 september Adviesgesprek over arbeidsbeperkingen en inclusie

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum -
  • Locatie Online

Hoe kun je zorgen voor een inclusieve organisatie, waarin ook mensen met een beperking kunnen meedoen? Of wil je als medewerker met een arbeidsbeperking aan de slag met je loopbaan? Grijp je kans om vrijblijvend te sparren met een specialistisch adviseur uit het Team Inclusief. Tijdens een gesprek in de Week van de Loopbaan helpen we je op weg over alles wat samenhangt met inclusie, arbeidsbeperkingen en loopbaanontwikkeling. We bespreken je vragen vertrouwelijk.

week van de loopbaan stempel

Ben jij HR-adviseur, leidinggevende of werkplekbegeleider van een medewerker met een arbeidsbeperking? Grijp je kans om je loopbaanvraagstuk voor te leggen aan een specialistisch adviseur. Jouw vragen kunnen heel divers zijn. Denk aan:

  • Loopbaanontwikkeling en wat daar in relatie tot een specifieke doelgroep bij komt kijken.
  • Welke voorzieningen beschikbaar zijn voor nieuwe medewerkers behorend tot een specifieke doelgroep?
  • Wat kun je binnen je team doen om de entree van een nieuwe collega zo goed mogelijk te laten verlopen?
  • Of je constateert dat een medewerker met een arbeidsbeperking iets meer initiatief kan tonen. Wat zijn de mogelijkheden om van gebruik te maken?

Ook medewerkers met een arbeidsbeperking zelf kunnen hier terecht met vragen over loopbaanori├źntatie of loopbaanontwikkeling.

Aan de gesprekken in de Week van de Loopbaan zijn geen kosten verbonden. Wel is het nodig je vooraf aan te melden. Geef daarbij aan wat de aard van je vraag is.

Praktisch

Aanmelding kan tot uiterlijk 5 werkdagen voor de startdatum van de activiteit. De Week van de Loopbaan is van 14 tot en met 18 september.
Duur gesprek: 30 minuten.
Via: Webex (bevestiging volgt na aanmelding)
Voor wie:

  • HR-professional
  • leidinggevende, werkplekbegeleider of een collega van medewerkers met een arbeidsbeperking
  • medewerker met een arbeidsbeperking

Aanmelden

Meld je aan door een e-mail te sturen naar Team Inclusief. Zet in de mail dat het gaat om een aanmelding voor in de Week van de Loopbaan, wat je vraag is, welke dagen je beschikbaar bent voor een gesprek en vanuit welke rol je een vraag hebt (HR-professional, leidinggevende, werkplekbegeleider of medewerker met een arbeidsbeperking). Mocht je onverhoopt toch niet kunnen, laat dit uiterlijk 2 werkdagen voor de datum van de activiteit weten.

Team Inclusief werkt sinds 2015 aan het bevorderen van de inclusiviteit binnen de Rijksoverheid. Aanvankelijk door de bevordering en begeleiding van instroom van medewerkers met een arbeidsbeperking. De laatste tijd wordt deze focus verlegd naar inclusiviteit in bredere zin. Dit doen we door het geven van voorlichting, training, begeleiding van organisaties, recruitment en kennisdeling. Wanneer je een gesprek wenst over diversiteit en inclusiviteit in bredere zin, maak dan een afspraak buiten de Week van de Loopbaan om.

Bij de aanmelding voor een activiteit in de Week van de Loopbaan behandelen wij jouw personeelsgegevens vertrouwelijk en uitsluitend voor het verwerken van de aanmelding en reminder.

Programma Week van de Loopbaan

Naast het adviesgesprek over arbeidsbeperkingen en inclusie organiseren we meerdere activiteiten in de Week van de Loopbaan. Alles staat overzichtelijk vermeld op de themapagina. In aanloop naar de Week van de Loopbaan delen we inspiratie, idee├źn, handige informatie en nuttige tips. Blijf op de hoogte via de LinkedIn-pagina van UBR|Loopbaan- en Talentontwikkeling.