Inspiratie en cases

Lees hier inspiratieverhalen en cases omtrent loopbaan en talentontwikkeling.

Het geheim van succesvol online solliciteren

Ben je zover om een volgende loopbaanstap te maken, dan staat het online solliciteren momenteel centraal in tijden van corona. Een goede voorbereiding en vooral oefenen van te voren, zijn belangrijke succesfactoren voor een eerste indruk. Dat ondervond ook kandidaat Maaike Versteeg.

6 tips: hoe maak je een sterk cv?

Voor als je aan de slag gaat met je loopbaan, is het handig je cv bij te werken. Het is een samenvatting van je persoonlijkheid, ervaring en opleiding en is aanvullend op je sollicitatiebrief. Waar let je op zodat jouw cv opvalt, overzichtelijk is en tegelijk iets vertelt over jouw persoonlijkheid?

Vlog: ben jij op de hoogte van loopbaanmogelijkheden binnen het Rijk?

“De samenleving verandert razend snel en dat heeft impact op werk en functies bij de Rijksoverheid. Het is belangrijk om je daarvan bewust te zijn. Als een van de grootste werkgevers van Nederland biedt de Rijksoverheid een enorme diversiteit aan werk. Er zijn ook ontzettend veel mogelijkheden voor je loopbaan en om je te blijven ontwikkelen.” Hoe? Directeur-generaal Overheidsorganisatie Marieke van Wallenburg, verantwoordelijk voor het rijksbrede personeelsbeleid, deelt bevlogen haar persoonlijke ervaring.

Ben jij op de hoogte van de loopbaanmogelijkheden bij het Rijk?

De samenleving verandert razend snel en dat heeft impact op werk en functies bij de Rijksoverheid. Het is belangrijk om je daarvan bewust te zijn.Ó In dit videobericht deelt directeur-generaal Overheidsorganisatie Marieke van Wallenburg, verantwoordelijk voor het rijksbrede personeelsbeleid, haar persoonlijke ervaring.
Spreker: Marieke van Wallenburg, directeur-generaal Overheidsorganisatie bij BZK

Door creativiteit, mooie resultaten

Binnen de directie Bedrijfsvoering van het ministerie van Buitenlandse Zaken is de afgelopen jaren een aantal keer gereorganiseerd. Marc Salimans, directeur Directie Bedrijfsvoering en Tanita Nieuwenhuizen, HR Partner, zijn vanuit hun functie nauw betrokken bij deze reorganisaties en de opbouw van de nieuwe organisatie. Door de laatste reorganisatie zijn negen medewerkers van het ministerie uiteindelijk in een verplicht Van Werk Naar Werk (VWNW)-traject terecht gekomen.

Jos van Es

Verfrissende match tussen VWNW-kandidaat en remplaçant

Marion was na bijna 50 jaar werken toe aan een andere invulling van haar leven. Jos was op zoek naar een andere functie omdat zijn baan op hield te bestaan. De remplaçantenmakelaar (vanaf januari Makelaar voor Plaatsmakers) zag een match. Deze lag zeker niet voor de hand, maar bleek heel verfrissend. Jos van Es, regiodirecteur bij de Raad voor de Kinderbescherming, wist dat zijn functie zou ophouden te bestaan. Van zijn toenmalige directeur kreeg hij de gelegenheid om, vooruitlopend op de reorganisatie, actief om zich heen te kijken.

Als je toch VWNW-kandidaat bent, doe het zo!

Maurice Verhaagen, van huis uit historicus, werkte als grafisch expert bij VijfkeerBlauw (VKB) voor het ministerie van Buitenlandse Zaken. Na het overbrengen naar de markt van VKB kwam Maurice in het VWNW-traject terecht. Een onzekere en moeilijke tijd.