Klaargestoomd voor de arbeidsmarkt

Drie jaar heeft Jeroen Berndsen op detacheringsbasis als proceseigenaar deelgenomen aan een programma rond procesharmonisatie bij het Rijksvastgoedbedrijf. Tegen het einde van zijn detacheringsperiode werd wel duidelijk dat hij niet meer terug kon naar een volwaardige en passende functie bij het organisatieonderdeel waar hij vandaan kwam. In overleg met zijn leidinggevende startte hij met een traject: Presenteer je talent op de arbeidsmarkt. Jeroen werd in 13 weken ‘klaargestoomd’.

Grootste eye-opener

Jeroen: “Ik was al om me heen aan het kijken. Binnen of buiten de organisatie. Ik heb zelfs ergens gesolliciteerd. Waar ik de afgelopen jaren zelf mensen aannam, zat ik nu ineens aan de andere kant van de tafel als sollicitant. In dat gesprek liep ik helemaal vast. Ik heb dan wel ervaring in het aannemen van mensen maar dat betekent niet dat je dan ook per se goed bent in solliciteren”. Deze ervaring was voor hem een enorme eye-opener. Enorm gemotiveerd begon hij aan het programma Presenteer je talent op de arbeidsmarkt.

13 weken

In 13 weken tijd komt een heel uitgebreid pakket van alle aspecten van solliciteren in online workshops aan bod. Van cv, elevator pitch, analyse van jezelf, online solliciteren, netwerken, presenteren. Er wordt gewerkt in kleine groepen met deelnemers van verschillende organisatieonderdelen. Elke deelnemer krijgt een persoonlijke coach als begeleider.

Hoe heeft het je concreet verder geholpen?
Jeroen: “Tijdens het programma heb ik helder voor ogen gekregen wat ik wil en in welke richting en omgeving. Als je dan gaat solliciteren moet je jezelf wel krachtig neer kunnen zetten. Van nature vind ik dat best lastig. Het voelt alsof ik mezelf op de borst moet slaan. Eerst het besef en dan ook durven te vertellen waar je goed in bent, laten zien wat je kunt en dat ook durft te benoemen heeft me geholpen. Ik heb geleerd om mezelf met een duidelijk verhaal steviger neer te zetten en daarbij ook dicht bij mezelf te blijven”.

Hoe was het om dit alles online te doen?
Jeroen: “In eerste instantie dacht ik dat het programma daar niet geschikt voor zou zijn, maar dat ging heel goed. Het was heel inspirerend om met en van elkaar te kunnen leren. De openheid en kwetsbaarheid is heel waardevol. Er is een sfeer waarin je ook veiligheid voelt om feedback te geven en een spiegel voor te houden. Online was dat zelfs makkelijker en minder confronterend”.

Is het programma makkelijk te combineren met je werk?
Jeroen: “Af en toe was het best pittig. Ondertussen gingen de projectwerkzaamheden ook door. Als je de mogelijkheid krijgt moet je er ook de ruimte voor maken. Het is een mooie kans en het heeft absoluut veel waarde”.

Afronding

Het programma wordt afgerond met een eindopdracht waarin deelnemers feedback krijgen op hun portfolio van professionals uit de praktijk. Jeroen: “Dat is heel waardevol. Ik heb nu echt het gevoel dat ik er klaar voor ben en sta te popelen om verder te netwerken en de arbeidsmarkt op te gaan. Ik kom nu goed beslagen ten ijs en dat geeft power”.

Meer informatie

Wil jij net als Jeroen klaargestoomd worden voor de arbeidsmarkt omdat je iets anders wilt of misschien wel moet? Neem dan contact op met de loopbaanadviseur van je eigen organisatie of maak een afspraak voor het inloopspreekuur.