Via een andere route toch op de juiste plek

Martien de Wit, 55+ en Van-Werk-Naar-Werk-kandidaat. Petra van der Meer, richting pensioenleeftijd en werkzaam bij de directie Handhaven van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA). Door tussenkomst van de Makelaar voor Plaatsmakers kruisten hun wegen, waardoor Martien haar loopbaan kan vervolgen en Petra nu volop geniet van haar vrije tijd.

Mooi geweest

“Ik speelde al langer met de gedachte om eerder te stoppen met werken. Op een gegeven moment is het wel mooi geweest met werken”, zegt Petra van der Meer. “Mijn leidinggevende was op de hoogte van mijn wens. Hij wees mij op de mogelijkheid om me aan te melden voor de remplaçantenregeling (red. vanaf 2020 Plaatsmakersregeling) bij de Makelaar voor Plaatsmakers. Deze regeling gaf mij de gelegenheid om voor pensioendatum te stoppen met werken waardoor iemand anders mijn werkplek kon overnemen. Daar voelde ik wel wat voor. In een eerder stadium had ik al financiële berekeningen laten maken. Ik hoefde er dus niet lang over na te denken om me aan te melden als remplaçant”, vervolgt ze. Dat was begin 2019. In september van dat jaar kwam Martien de Wit in beeld.

Van Werk Naar Werk kandidaat

“Met de grote operatie van het sluiten van de justitiële inrichtingen ging ook de jeugdgevangenis in Zeist dicht en werd ik Van-Werk-Naar-Werk kandidaat. Bij DJI kreeg ik het aanbod om administratief ondersteuner te worden bij het Regionaal Mobiliteitsbureau (RMB) van DJI. Het RMB helpt VWNW-kandidaten naar andere banen. In deze functie kreeg ik de remplaçantenoverzichten toegestuurd die ik weer uitzette bij trajectmanagers. Ik had zelf ook de VWNW status en bekeek deze lijsten meer dan geïnteresseerd. Zo kwam het dat ik de functie bij de NVWA al eerder zag dan mijn trajectmanager. Dat is dan het voordeel als je dicht bij het vuur zit”, vertelt Martien.

Trajectmanager DJI Jolanda Flinterman heeft contact opgenomen met de Makelaar voor Plaatsmakers (voorheen Remplaçantenmakelaar) en daarmee kwam het proces van bemiddeling op gang.

“Het is belangrijk om van te voren een realistische inschatting te maken van een match. Je hebt een gezamenlijk doel, namelijk een win-win situatie voor iedereen. Dat vraagt bereidheid van alle partijen. En om teamwork om met elkaar dit traject aan te gaan”, vertelt Jolanda.

Spannende proefperiode

De beschrijving van de functie was summier. Er waren echter genoeg aanknopingspunten. Martien werd uitgenodigd voor een kennismaking.
Voor Benny Leemkuil, teamleider Klantbestand & verleningenbeheer van de divisie Klant, bedrijf en consument binnen de directie Handhaving bij NVWA, was het al heel gauw duidelijk. Dit was de kandidaat die hij graag in zijn team wil hebben. Enthousiast, betrokken en doortastend. Ook haar persoonlijkheid maakte haar tot een geschikte opvolger voor Petra.

Voor Martien voelde de eerste kennismaking ook goed. Wat volgde was een kennismaking met het team waarin zij een paar uurtjes meedraaide. De volgende stap was een detachering van 6 weken.

“De detachering was een mooie constructie waardoor iedereen weet wat voor een vlees je in de kuip hebt. Dat kan ik iedereen aanraden. Het gaf mij de gelegenheid om meer gevoel bij de collega’s en de werkzaamheden te krijgen. Ik had totaal geen ervaring in deze wereld en met deze organisatie”, vertelt Martien.
Voor Benny was dit de gelegenheid om Martien de ruimte te geven om zelf te ontdekken of deze functie iets voor haar was. Daarnaast konden de overige teamleden op deze manier ook goed kennis met haar maken.

Uiteindelijk moest zij zelf de keus maken. En dat maakte het spannend.

Petra: “Het klikte heel goed met Martien. We hadden erg leuk contact en ze pakte het werk heel snel op. Ik wilde geen druk op haar leggen door steeds te vragen of ze al een keus had gemaakt. Het hele idee van de remplaçantenregeling ging al zo in mijn hoofd zitten en ik groeide er ook naar toe. Je weekt je eigenlijk al een beetje los. Maar je houdt ook een gaatje open, want het kan ook niet doorgaan. Als Martien er uiteindelijk voor zou kiezen om het niet te doen bijvoorbeeld”.

In de week voor het einde van de detachering kwam het verlossende woord. Martien ging voor de job. En daarmee werd de formalisering in gang gezet.
 

Petra van der Meer

Iets moois opgevleverd

Vanaf 1 mei is Petra uit dienst en maakt zij tot aan haar pensioendatum in 2021 gebruik van de  Plaatsmakersregeling. Petra: “Ik ben nog gezond, kan alles doen en geniet van mijn vrijheid. Ik tennis, fitness en wandel veel. Nu overdag in plaats van ’s avonds. Er gaat echt een wereld voor me open. En geen wekker meer om 5.30 uur! Hoeveel plezier ik ook had in mijn werk en met mijn collega’s, ik heb er geen moeite mee om nu gestopt te zijn. Martien is een super goede vervanging, ik kan niet anders zeggen. Ik weet zeker dat mijn collega’s en leidinggevende heel blij met haar zijn”.

Martien de Wit

Martien: “Ik zit zonder meer op mijn plek! Ik was op zoek naar een functie met afwisselende werkzaamheden, de nodige complexiteit en goed te combineren met mijn thuissituatie. Dat alles heb ik hier gevonden. Als 55+ gaan bij het solliciteren de deuren wat minder snel voor je open. De route via de Makelaar voor Plaatsmakers is een mogelijkheid naast de reguliere sollicitatie activiteiten en heeft mij iets moois opgeleverd. Mijn trajectmanager Jolanda heeft mij stapje voor stapje door het hele traject begeleid. De NVWA heeft de tijd genomen en is zorgvuldig te werk gegaan. Ik werd zo hartelijk en persoonlijk welkom geheten bij de organisatie. Dat voelde als een warm bad”.

Weloverwogen

Op de vraag hoe Benny dacht over dit traject is hij duidelijk. “De keuze voor Martien is een weloverwogen keus geweest. Voordat je hieraan begint moet je de kans van slagen wel inschatten. Ik wilde voor alle partijen een goede oplossing; Petra dat ze gebruik kon maken van de regeling, voor ons een passende opvolger en soepele overgang binnen het team en voor de kandidaat een duurzame werkplek. Deze match was perfect op alle fronten en een geweldige kans. Alle lof voor Petra voor het inwerken, dat heeft ze geweldig gedaan En qua persoonlijkheid hebben we net zo’n leuke collega terug.”

Een reguliere sollicitatie is een ander proces. Vaak is er een minimale inwerkperiode of begint de kandidaat nadat de werknemer weg is. “Door de bezetting en de complexe materie had dat een enorme druk op de workload gelegd. Met een afbreukrisico voor de kandidaat of voor ons. Ik ben heel blij met deze perfecte match en dat het zo gelopen is”, vult Benny aan.

Open communicatie

De Makelaar hield zoals bij elke bemiddeling en plaatsing veelvuldig vinger aan de pols. Tijdens het hele proces is er intensief gecommuniceerd. Jolanda Flinterman: “Open, eerlijk en realistisch communiceren is in dergelijke processen echt heel belangrijk. Dat geeft ruimte voor mogelijkheden en maakt het ‘plaatsmaken’ ook tot een krachtig middel. Je hebt een gezamenlijk doel en volgt het hele proces met elkaar”. “Wat mij betreft is dit hele traject een schoolvoorbeeld geweest. Misschien een lange adem. Maar de zorgvuldigheid zegt ook iets over onze manier van werken. En dat is mooi om terug te zien”, besluit Benny.

Over de Makelaar voor Plaatsmakers


De Makelaar voor Plaatsmakers, voorheen Remplaçantenmakelaar, kan een bijdrage leveren aan de bemiddeling en plaatsing van verplichte VNWN-kandidaten. De Makelaar helpt met het maken van een match tussen een verplichte VWNW-kandidaat en een rijksmedewerker die geen VWNW-kandidaat is maar met voorzieningen uit het VWNV-beleid plaats wil maken voor een verplichte VWNW-kandidaat. Hierbij worden de matchingsmogelijkheden binnen de gehele Rijksoverheid onderzocht.

Zowel de leidinggevende van de verplichte VWNW-kandidaat als de leidinggevende van de remplaçant moeten instemmen met een voorgestelde match. Het bevoegd gezag van de verplichte VWNW-kandidaat draagt de kosten van de voorzieningen van de remplaçant.

Meer info: www.ubrijk.nl/makelaarvoorplaatsmakers