Zelf aan de slag met je loopbaan en ontwikkeling

“Ik heb er juist voor gekozen om deze tijd te benutten om stappen te zetten en te investeren in mezelf. Ik wil mijn tijd graag zinvol besteden en zie dit als een mooie kans. “ zegt kandidaat Martine.
Martine is niet de enige. De huidige situatie is een prima moment om na te denken over je loopbaan. “Je hebt letterlijk even meer afstand waardoor je zaken ook in een ander perspectief ziet”, vertelt ze.

Beeld: ©UBR Loopbaan- en Talentontwikkeling

Zelf aan de slag

Voor rijksambtenaren die zelf aan de slag willen met zijn/haar loopbaan en ontwikkeling is er nu het Persoonlijke Loopbaan- en Ontwikkelingsplan. De vragen in dit handige werkboek zetten je aan tot denken, introspectie en reflectie over alle onderdelen die belangrijk zijn met betrekking tot je loopbaan en je professionele en persoonlijke ontwikkeling. Dit werkboek gaat niet alleen over denken, maar ook over doen. Een actieplan is belangrijk. Want zo zorg je ervoor dat je je plannen omzet in daden.

Dit werkboek is beschikbaar op de Mobiliteitsbank (*)

Niet alleen

Introspectie in je eentje geeft al veel inzicht. Effectiever is dit als je het samen doet. Met bijvoorbeeld een mentor of goede collega, of een loopbaanadviseur die voor jou een stok achter de deur kan zijn. Het helpt om je eigen verhaal helder te krijgen en gemotiveerd te blijven.


Samen even een kwartiertje sparren geeft weer energie om door te gaan. Zeker als je ergens in vast loopt of met zaken geconfronteerd wordt die je niet prettig vindt. Door dit te bespreken kom je weer een stap verder. Het helpt als iemand je aanmoedigt”, spreekt loopbaanadviseur Agnes Kimmel uit ervaring.
 

Spreekuur

Voor een gratis, vrijblijvend en persoonlijk adviesgesprek kan je naar het spreekuur van onze loopbaanadviseurs.  Zij zijn bereikbaar en gaan graag met je in gesprek over je persoonlijke loopbaan- en ontwikkelvragen.

 (*) de Mobiliteitsbank is alleen bereikbaar voor rijksmedewerkers.