Loopbaanbegeleiding

Aan de slag met je loopbaan kan op veel manieren. Voor veel loopbaanvraagstukken kun je bij ons terecht. Wil je meer inzicht in hoe je je verder wilt ontwikkelen? Zit je nog op de juiste plek of ben je toe aan iets nieuws? Wat zijn jouw ambities? Welke competenties wil je verder ontwikkelen? Ons team van loopbaanadviseurs staat klaar om je te begeleiden bij het vormgeven van jouw loopbaan. Ze zijn NOLOC gecertificeerd.

Gesprek
©UBR

Onze loopbaanprofessional biedt loopbaanadvies, loopbaanbegeleiding én loopbaancoaching in een. Loopbaancoaching is de ‘warme’ kant van ons werk en de wijze waarop we te werk gaan. In reflectieve gesprekken ontstaat bewustwording. Bewustwording op hoe je je verhoudt tot je loopbaan en wat je kunt en wilt. Ook bieden we mogelijkheden die meer op het ontwikkelen van praktische vaardigheden zijn gericht. Denk aan de Werkplaats presenteren voor een goede pitch of Jobmarketing. Dit zijn voorbeelden van loopbaanvragen en mogelijke instrumenten die hiervoor behulpzaam zijn.

“Ik wil op zoek naar een andere baan: hoe kan ik daarbij worden begeleid?” -Loopbaanbegeleiding kan bestaan uit een traject, met aanvullend het volgen van een Werkplaats over netwerken en bewust worden van je competenties en mogelijkheden via een Loopbaanscan.

“Ik wil graag vrijblijvend sparren met een loopbaanprofessional” -We adviseren je graag tijdens het advies- en inloopspreekuur.

Vraagstukken kunnen heel divers zijn:

  • Ik merk dat mijn motivatie in werk achteruit holt, terwijl ik mezelf ken als iemand die altijd met veel plezier heeft gewerkt. Hoe vind ik het plezier in mijn werk weer terug?
  • In een (werk-)overleg lukt het me niet/nooit om mijn punt te maken, terwijl anderen dat zo gemakkelijk doen. Hoe kan ik me daar in verbeteren?
  • Binnenkort heb ik mijn personeelsgesprek. Ik wil al lange tijd een paar dingen aan de orde stellen, alleen ik denk dat het totaal verkeerd gaat vallen. Hoe pak ik dit goed aan?
  • Ik doe eigenlijk veel meer dan mijn collega’s, pak van alles erbij. Toch heb ik de indruk dat het niet gewaardeerd wordt. Dat demotiveert mij. Hoe ga ik hier mee om?

“Ik maak mij zorgen of mijn baan straks nog wel bestaat. Blijft er vraag naar wat ik doe?”-Ben jij benieuwd naar jouw positie en kansen op de arbeidsmarkt? Niet alleen nu, maar ook voor de toekomst. Dan kun je de APK voor je loopbaan inzetten.

“Ik weet wel ongeveer wat voor functie ik graag wil doen. Hoe benader ik succesvol de arbeidsmarkt?” -Jobmarketing kan helpen als je toe bent aan een andere of volgende stap in je loopbaan, waarbij je globaal weet wat je wilt. Met de Werkplaats netwerken ondersteunen we maximaal om je voor te bereiden.

Advies

We ontwikkelen voor medewerkers op maat geboden trajecten en trainingen. Als je graag advies wilt hebben over de loopbaanrichting die past bij jou, dan kan een persoonlijk loopbaantraject of een van de loopbaaninstrumenten uitkomst bieden. In een persoonlijk gesprek met een van onze gecertificeerde loopbaanadviseurs kijken we eerst wat voor jou de beste oplossing is. Maak gebruik van het advies- en inloopspreekuur. Of, als jouw organisatie geen advies- en inloopspreekuur heeft, neem contact op met een coördinator Loopbaan- en Talentontwikkeling.