Net nieuw op de Mobiliteitsbank (1): Persoonlijke loopbaan- en ontwikkelingsplan

De nieuwe Mobiliteitsbank is een ontdekplatform waar medewerkers, misschien wel juist nu in deze tijd, stil kunnen staan bij hun loopbaan en kunnen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling.
Een van de nieuwe onderdelen op de vernieuwde Mobiliteitsbank is het werkboek Persoonlijke Loopbaan- en Ontwikkelingsplan.

Zelf aan de slag

Met het Persoonlijke Loopbaan- en Ontwikkelingsplan kunnen medewerkers direct zelf aan de slag met hun loopbaan en ontwikkeling. De vragen in dit werkboek zetten aan tot denken, introspectie en reflectie over alle onderdelen die belangrijk zijn met betrekking tot loopbaan en professionele en persoonlijke ontwikkeling. Dit werkboek gaat niet alleen over denken, maar ook over doen. Een actieplan is belangrijk. Want zo zorg je ervoor dat plannen omgezet worden in daden.

“De huidige situatie is een prima moment om na te denken over je loopbaan. Je hebt letterlijk even meer afstand waardoor je zaken ook in een ander perspectief ziet. Ik heb er juist voor gekozen om deze tijd te benutten om stappen te zetten en te investeren in mezelf. Ik wil mijn tijd graag zinvol besteden en zie dit als een mooie kans”, zegt loopbaankandidaat Martine.

ipad met werkboek

“Ik neem Martine graag als voorbeeld om ook anderen te inspireren om, als het kan, deze periode te benutten voor eigen ontwikkeling. Dan ben je goed voorbereid wanneer het werk en de arbeidsmarkt weer aantrekken, vult haar loopbaanadviseur Jeroen Peerlings aan.

Het Loopbaan- en Ontwikkelingsplan is ontwikkeld door UBR │Loopbaan- en Talentontwikkeling in samenwerking met ministerie BZK. Voor elke rijksambtenaar die zelf met zijn/haar loopbaan en ontwikkeling aan de slag wil.

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie over de vernieuwde Mobiliteitsbank of het werkboek? Neem contact op met Imre Morsink.

Nb: De Mobiliteitsbank is alleen bereikbaar voor rijksmedewerkers.