Individuele talentontwikkeling

Iedereen heeft talent! Dat is wat jou uniek maakt. Talent is een natuurlijk vermogen of eigenschap om iets goed te kunnen. De focus ligt op datgene waar je goed in bent en waar je energie van krijgt. Hoe meer je doet waar je goed in bent en waar je energie van krijgt, des te meer plezier je kan hebben in je werk. Zicht op je eigen talent geeft je meer eigen regie om invulling te geven aan je werk. Binnen of buiten je organisatieonderdeel.
 

Dat hoeft niet altijd te betekenen dat je op zoek moet naar een andere baan. Je kan in overleg met je leidinggevende ook verdieping zoeken in je huidige functie. Wil je toch een overstap maken? Dan kan je gerichter zoeken naar een functie die bij je past. En bij sollicitaties kan je je beter onderscheiden als je naast je vaardigheden ook je talenten kan benoemen. Recruiters geven aan dat dit steeds belangrijker wordt op de arbeidsmarkt.

Aan de slag

Van werken vanuit je talenten wordt iedereen blij. Je komt beter tot je recht en ervaart vast en zeker een stuk meer voldoening en plezier. Dat vertaalt zich ook in een betere en prettige samenwerking en communicatie met collega’s en (project-)team en betere organisatieresultaten. Wil je individueel aan de slag met het onderzoeken, ontwikkelen of beter inzetten van je talent? Dan zijn er verschillende mogelijkheden.

Talentencheck

De Talentencheck is een 'check op je talenten' op basis van je persoonlijkheid. Deze check bestaat uit een digitale, online vragenlijst met als uitkomst een talentenrapportage. Samen met een deskundige loopbaanadviseur bespreek je deze rapportage. De uitkomsten hiervan kun je inzetten als voorbereiding op een persoonlijk ontwikkelgesprek met je leidinggevende. De Talentencheck is er zowel voor medewerkers als voor leidinggevenden. De Talentencheck voor leidinggevenden biedt niet alleen een talentenrapportage, maar ook een Leiderschaps rapportage. 

TalentFit!

TalentFit! is een uitgebreide test en brengt je talenten in relatie tot je werkomgeving volledig in beeld. Naast persoonlijkheidsaspecten wordt ook gemeten in welke rol je het best tot je reacht komt, de voorkeur voor werkomgeving, met welk type leidinggevende en in wat voor een team en organisatie je floreert. TalentFit! wordt afgerond met een verdiepend gesprek met een loopbaanadviseur.

Talent Werkt!

Talent Werkt! is een uniek individueel talentontwikkelingsprogramma van circa 4 tot 6 maanden. De focus ligt op het ontdekken, ontwikkelen en benutten van jouw talent. Dat wordt zichtbaar onder begeleiding van de loopbaanadviseur, met ondersteuning van je leidinggevende en het inzetten van specifieke talentinstrumenten.

Rijksbreed talentontwikkelingsprogramma

Dit rijksbrede talentontwikkelingsprogramma richt zich specifiek op medewerkers in de salarisschalen 12 tot en met 14 vanuit alle domeinen van de rijksoverheid: beleid, toezicht, handhaving en uitvoering. Met de focus op diversiteit en inclusie in de volle breedte.

Meer weten?

Wil je meer weten over mogelijkheden om aan de slag te gaan met talentontwikkeling? Maak een afspraak voor het inloopspreekuur. Of neem contact op met één van onze coördinatoren loopbaan- en talentontwikkeling. Zij gaan graag verder in gesprek. Neem ook eens een kijkje op de Mobiliteitsbank.nl.