Delen van kennis en expertise

Naast advies en begeleiding van organisaties, teams en medewerkers delen we onze kennis en expertise over het ontwikkelen van talent en talentgericht werken regelmatig in de vorm van podcast, webinar of blogs. Kijk, lees en luister en laat je inspireren.
 

podcast LenT

Podcast Talentgericht werken

Onlangs is de podcast Talentgericht werken binnen de Rijksoverheid gelanceerd. In deze podcast gaan Frank Wormgoor, Margo Scholtes en Marjolijn Grijns (JenV) in op het hoe en waarom van talentgericht werken binnen de Rijksoverheid. Beluister hier de podcast.

Blog werkplezier

Meer (werk-)plezier met je unieke talent. Over doen wat bij je past en het benutten van je unieke talent. Daarover schreef Margo Scholtes een weblog.

 

Webinar voor hr-adviseurs

Hoe geef je talentmanagement vorm binnen je organisatie? Waar begin je en welke principes zijn daarin leidend? Samen met Marian Thunnissen, expert op het gebied van talentmanagement, organiseerde UBR L&T een inspirerend webinar speciaal voor hr-adviseurs binnen de Rijksoverheid waarin deze onderwerpen aan bod kwamen. Wil je het webinar bekijken? Stuur dan een mail naar projectbureauLT@rijksoverheid.nl en ontvang de link naar het webinar.

Animatie Talentgericht werken

Iedereen heeft talent! Dat is wat jou uniek maakt. Het is het goud in jou! Talent is een natuurlijk vermogen of eigenschap om iets goed te kunnen. De focus ligt op datgene waar je goed in bent en waar je energie van krijgt. Hoe meer je doet waar je goed in bent en waar je energie van krijgt, des te meer plezier je kan hebben in je werk. Als je weet wat je talenten zijn en hoe je ze in kan zetten wordt je werk leuker, betekenisvoller en ben je productiever. Zicht op je eigen talent geeft je meer eigen regie om invulling te geven aan je werk. Binnen of buiten je organisatieonderdeel. Hoe? Dat laat deze animatie je zien.

Animatie Talentgericht Werken Financiën

Iedereen heeft talenten. Jij ook!
Het zijn de dingen die je goed kunt en met plezier doet.
Als je weet wat je talenten zijn en hoe je ze kunt inzetten, wordt je werk leuker, betekenisvoller én je bent productiever.
Dit zijn Malti, Olaf en Ron van het beleidsteam.
Beleidsmedewerker Malti heeft het altijd druk en stopt eigenlijk meer energie in haar werk dan ze eruit haalt.
Ze zoekt meer uitdaging en diepgang.
Olaf is een ervaren managementondersteuner.
Hij is tevreden over zijn werk. En vindt een goede samenwerking met collega’s heel belangrijk.
Beleidsmedewerker Ron wil graag carrière maken.
Hij ziet veel mogelijkheden, maar weet daardoor niet goed waar te beginnen.
En dit is hun manager, Samira. Zij stimuleert medewerkers om vanuit hun talenten te werken.
Malti, Olaf en Ron gaan op zoek naar hun talenten.
Olaf ontdekt door gesprekken met collega’s dat hij een ster is in ‘verbinden’. Wie weet kan hij daar iets mee?
Via de talentenscan ontdekt Ron zijn talent voor ‘activeren’. Dat klopt! Ron vindt het geweldig om samen met zijn collega’s het onmogelijke voor elkaar te krijgen.
Malti ziet na wat gesprekken met Samira in dat ze een sterke toekomstvisie heeft. Misschien past het ontwikkelen van strategisch beleid haar beter?
Malti, Olaf en Ron gaan met die nieuwe inzichten aan de slag.
Olaf pakt meer taken op rondom teambuilding en het verwelkomen van nieuwe collega’s.
Op verzoek van Ron coacht Samira hem om zijn leiderschapskwaliteiten verder te ontwikkelen.
En Malti zet haar strategie-talent in bij rijksbrede beleidsvraagstukken. Dat geeft energie!
Samira ziet hoe de veranderingen resultaat opleveren. Voor Malti, Olaf, Ron — én voor het hele team.
Maak ook werk van je talent! Ga erover in gesprek en bekijk de mogelijkheden binnen jouw organisatie en op www.mobiliteitsbank.nl.