Werkplaats: Schriftelijke presentatie

Je gaat aan de slag met het schrijven van een goede motivatie bij sollicitaties, een persoonsprofiel of een samenvatting voor een LinkedIn profiel.

Voor wie

De werkplaats is voor medewerkers.

Inhoud

In deze werkplaats gaat het om het schrijven van een goede motivatie bij sollicitaties, een persoonsprofiel of een samenvatting voor een LinkedIn profiel. Ook het cv komt aan de orde. Wil je bijvoorbeeld reageren op een aantrekkelijke vacature? Dan kun je in de werkplaats aan de slag met het analyseren van de vacature, het matchen en aansluiten van jouw brief en cv. Met elkaar en onder deskundige begeleiding ga je aan de slag met datgene waar je aan wilt werken, je krijgt en geeft feedback en tips ter verbetering.

Voorbeelden van leervragen:

  • Ik wil vaker uitgenodigd worden voor een gesprek aan de hand van mijn cv en motivatie.
  • Waaraan voldoet een goede motivatie, wat zet je er wel en niet in?
  • Hoe krijg ik mijn persoonsprofiel zo dat het écht over mij gaat. En hoe schrijf ik dat kort en krachtig op.
  • Er zijn zoveel verschillende voorbeelden van cv’s te vinden, wat moet er nu écht wel of niet in staan.
  • Hoe sluit ik met mijn brief aan op vacatures op een realistische manier zonder mezelf te kort te doen of te overdrijven.

Voor in de werkplaats neem je een brief, cv en vacatures (of profielen) mee waarmee je aan de slag wilt gaan. Wil je met je LinkedIn profiel aan de slag gaan? Zorg dan dat je kunt inloggen.

Voorafgaand aan de werkplaats is er telefonisch contact met 1 van de begeleiders om jouw leervraag aan te scherpen. Aan de hand van je vraag kun je voorbereidende opdrachten krijgen die je in de werkplaats verder helpen.

Praktisch

Duur: 1 dagdeel.
Variant: online via webex (na inschrijving ontvang je aanvullende informatie)
Kosten: € 410,- per deelnemer.

Door op de datum naar keuze te klikken, wordt je doorgelinkt naar het inschrijfformulier. Het inschrijfformulier wordt geopend in een nieuwe webpagina.

Data en locatie

Den Haag

Als je stappen wilt zetten in je loopbaan, dan kunnen de werkplaatsen een aanvulling zijn op een loopbaantraject. Ook medewerkers zonder loopbaantraject met een leervraag op dit gebied kunnen zich aanmelden. Ben je in de onderzoek- en oriëntatiefase of ben je ‘arbeidsmarkt-klaar’? Dan kun je met je leer- en/of ontwikkelvraag actief aan het werk.

Naast deze werkplaats, kun je ook terecht in de werkplaats:

De werkplaats Effectief vacatures zoeken is opgenomen in het product jobmarketing. Je kunt je aanmelden voor Jobmarketing.