Flexpitality (voorheen programma e-Beveiliging)

Het programma Flexpitality is één van de programma’s van UBR. Opdracht van het programma is: realiseer de ambitie tot het intrinsiek vergroten van de gastvrijheid, veiligheid,toegankelijkheid, en bewegingsvrijheid voor bezoekers, medewerkers en gebruikers bij hun bezoek aan- en verblijf in rijkskantoren.

Anders gezegd heeft Flexpitality het doel om ‘Seamless Office Journeys’ van bezoekers van en naar Rijkskantoren te realiseren. Dit betekent dat gebruikers (inclusief medewerkers) van een Rijkskantoor een bezoek en verblijf naadloos ervaren, waarbij alle processen en technologieën in elkaar overlopen zonder dat de bezoeker hier iets van merkt. Gastvrijheid, toegankelijkheid, beveiliging en veiligheid gaan hierbij hand in hand.

Aanpak: pilot in rijksgebouw van UBR

Het programma Flexpitality is in 2018 initieel gestart als het programma e-beveiliging. Tijdens de uitvoering van het programma bleek dat de benaming te beperkt was. Uit het voortraject is gebleken dat naast toegankelijkheid tot- en veiligheid in- Rijkskantoren, ook het verblijf in Rijkskantoren een onlosmakelijk direct verbonden thema is dat in dit programma meegenomen moet worden.

Meer weten over dit project?

Voor vragen kun je terecht op onze website flexpitality.nl of via flexpitality@rijksoverheid.nl.