Nieuw van Binnenwerk: pilot stoelreiniging

Medewerkers van het ministerie OCW in De Hoftoren kunnen zich verheugen op een schone bureaustoel; de pilot stoelreiniging gaat 1 oktober van start. Gewapend met instructies van meubilairleverancier Gispen, een stofzuiger en een stoomapparaat, gaan medewerkers van Binnenwerk aan de slag.

Binnenwerk logo

De stoelreinigers verwisselen een paar bureaustoelen per keer met een vervangende stoel. In de kelder gaan ze de stoel stofzuigen en stomen. Zijn de stoelen droog? Dan kunnen ze weer naar boven en gaan ze verder met de volgende stoelen. Het gaat voorlopig om alleen de standaard bureaustoelen. Speciale (arbo)stoelen nemen ze niet mee, net als bijvoorbeeld vergaderstoelen. Als de pilot succesvol is, komen de stoelreinigers Rijksbreed in actie.

Nog meer nieuwe teams Binnenwerk

In samenwerking met Staatsbosbeheer starten 1 oktober ook zes nieuwe teams Bos- en Natuurbeheer van Binnenwerk. Deze teams zitten in St Anthonis, Breda, Numansdorp, Ooij, Emmen en Staphorst. Afgelopen september is al een team Toetsenbordreiniging in Assen en Zwolle gestart. Zo komen steeds meer mensen met een arbeidsbeperking aan een baan. Inmiddels zijn ruim tweehonderd mensen via Binnenwerk aan het werk.

Zie jij mogelijkheden voor Binnenwerk?

Ideeën over nieuwe werksoorten? Binnenwerk wil zo veel mogelijk mensen met een doelgroepindicatie aan het werk helpen. Binnenwerk is gemandateerd werkgever en verzorgt zo de werving, leiding en begeleiding. Opdrachtgevers hebben daar geen omkijken naar. Win-win dus! Benieuwd hoe een team bij jouw organisatie aan de slag kan? We horen graag van je, neem contact met ons op via binnenwerk@rijksoverheid.nl.

Meer weten over Binnenwerk?

Binnenwerk is onderdeel van Uitvoeringsorganisatie Bedrijfsvoering Rijk (UBR), het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Het Rijk wil een inclusieve werkgever zijn; dat betekent dat mensen met een arbeidsbeperking nadrukkelijk welkom zijn. Binnenwerk creëert sinds 2016 duurzame banen voor deze groep mensen. In teams gaan ze aan de slag in functies als toetsenbordreiniger, autowasser of medewerker Bos- en natuurbeheer. Ook opdrachtgevers kunnen zelf met een vraag komen.

Lees meer over Binnenwerk.