Flexpitality Zomerfestival: een innovatieve (klant)reis

Donderdag 12 september organiseerde het UBR Ontwikkelbedrijf het Flexpitality Zomerfestival op het Beatrixpark in Den Haag. Door heel het rijkspand vonden sessies plaats van sprekers die zich bezighouden met innovaties die bij kunnen dragen aan het realiseren van een ‘seamless office journey’, oftewel een zo drempelloos mogelijk bezoek van een klant aan een rijkskantoor.

flex 1

Overheidsorganisaties slaan de handen ineen

Om het concept van een seamless office journey te laten slagen heeft UBR Ontwikkelbedrijf samen met verschillende Rijksorganisaties de handen in een geslagen. Zo werken onder andere het Rijksvastgoedbedrijf, de Belastingdienst en FMHaaglanden en SSC-ICT samen in het programma. Flexpitality is onderdeel van de innovatie en kwaliteitsagenda van DG Vastgoed Bedrijfvoering Rijk (VBR). Verschillende projectteams ontwikkelen innovatieve ideeën die te maken hebben met data en technologische processen. Tijdens het Flexpitality Zomerfestival werden de resultaten van het programma gepresenteerd. Ook konden bezoekers deelnemen aan verschillende workshops om zich te laten inspireren of kritisch mee te denken.

Hilarische opening

Patricia Idsinga, medewerker van het programma Flexpitality, opende het festival door een eigen column voor te lezen met de titel ‘Bliep, bliep’. De column vertelde haar hilarische ervaring met het niet al te drempelloos elektronisch inchecken bij een zwempark.

flex 2

Trots op programma en de resultaten

Directeur UBR Ontwikkelbedrijf Lex Leoné opende officieel het festival door te zeggen dat hij trots is op de manier hoe de verschillende overheidsorganisaties de afgelopen periode hebben samengewerkt en op de resultaten die tot nu toe zijn behaald. Een mooi staaltje samenwerking over de grenzen heen.

Een grote variatie aan sessies

Daarna ging iedereen gewapend met een programmablad op weg naar de verschillende sessies. Er was hierin grote variatie: van een heuse innovatiebios waarin de nieuwste snufjes op het gebied van dienstverlening te zien waren tot interactieve workshops waarbij je aan het werk ging met innovatieve vraagstukken.

Innovatieve sessies

Voorbeelden van sessies waren onder andere gezichtsherkenning op grond van biometrie (bij toegang tot een rijksgebouw) en werkplek sensoring. Beide sessies van deze innovatieve tools werden druk bezocht. Ook de sessies ‘Artificial Intelligence’ (AI) en ‘Design Sprint in drie kwartier’ waren populair. Daarnaast kon er kennisgemaakt worden met de InnQvator. Met deze nieuwe tool kan doormiddel van korte en concrete stappen worden gekeken of een nieuw idee of oplossing voor een probleem levensvatbaar is. Naast veel enthousiasme toonden de aanwezigen zich ook opbouwend kritisch en geïnteresseerd naar de innovaties die werden gepresenteerd.

flex 3

Een geslaagde middag

Na afloop van het festival keek de organisatie tevreden terug op een geslaagde middag. Een middag waarop de bezoeker mee werd genomen in een innovatieve (klant)reis. Er waren veel mooie resultaten, nieuwe inzichten en vooral ook veel integrale samenwerking. Een gezamenlijk succes met genoeg input voor een vervolg.

Meer informatie

Meer informatie over Flexpitality vind je hier.

Bekijk de aftermovie

Bekijk hieronder de aftervovie van het Flexpitality Zomerfestival.

Flexpitality Zomerfestival aftermovie

Script  Flexpitality  compilatie       12 09 2019

00:04:16

Ik vind het heel interessant om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen binnen bedrijfsvoeringen.


00:14:24

Wat ik erg leuk vond aan deze bijeenkomst is dat er heel veel kennis wordt gedeeld op basis van de innovatietrajecten die we zijn gestart in flexpitality.


00:26:16

Als het aan mij ligt een succesvolle dag.

00:37:14
De sessie sensoring vond ik erg leuk waarin je heel praktisch ziet wat het kan doen voor je.


00:45:08

Het festival was nuttig en zinvol omdat we daarmee laten zien dat we kunnen samenwerken en dat één plus één drie is.


00:55:00

Fantastisch verlopen!