Mindful Rijk | het expertisecentrum voor mindfulness binnen de Rijksoverheid

Wij zijn blij te melden dat het programma Mindful Rijk nu onderdeel is van UBR | Ontwikkelbedrijf. Het programma, opgericht in 2018 door Inge Witkamp en Hong-Ling Chi, heeft als missie ‘’het creëren van een positieve werkomgeving binnen het Rijk waarin haar medewerkers kunnen floreren.’’

Het programma is gericht op werkgeluk, vitaliteit, groei, samenwerken, wendbaarheid en duurzame inzetbaarheid. Het programma is geïnspireerd door de zeven speerpunten uit het Strategisch Personeelsbeleid Rijk 2025.

Je kunt als Rijksorganisatie bij Mindful Rijk onder meer terecht voor organisatieadvies, trainingen, workshops en train de trainer programma’s.

De missie en werkwijze van Mindful Rijk sluit aan bij de visie van UBR om innovatieve dienstverlening en nieuwe manieren van werken te bieden ten behoeve van de veranderopgave van het Rijk.

mindful rijk missie en visie

Waarom mindfulness binnen het Rijk?

Ons werk wordt complexer en het tempo versnelt. We moeten steeds meer informatie verwerken in kortere tijd. We staan ‘altijd aan’. Dat biedt kansen maar ook uitdagingen.

Om als professional te kunnen gedijen in een omgeving die sneller beweegt en waarin de maatschappelijke opgave dermate complex is, vergt de beheersing van nieuwe vaardigheden.

Mindfulness is een metavaardigheid van open aandacht schenken aan wat er nu gebeurt. Het is een vaardigheid van aandacht die je al hebt, gebruikt, en die je verder kunt ontwikkelen. Door deze vaardigheid te ontwikkelen kan je effectiever en flexibeler meebewegen met een snel veranderde maatschappij en Rijksoverheid.

Meer weten? Neem contact op met Inge Witkamp (06-82661424), Hong-Ling Chi (06-15169261) of via info@mindfulrijk.nl. Kijk ook op de website en op de LinkedInpagina.