Innovation Maturity Scan genomineerd voor Overheidsinnovatie van het Jaar!

Dit jaar wordt voor het eerst de verkiezing Beste Overheidsinnovatie van het Jaar georganiseerd. De verkiezing heeft tot doel de meest toonaangevende overheidsinnovaties een podium te bieden, kennis uit te wisselen en ter inspiratie te dienen voor overheidsorganisaties en overheidsmedewerkers. Vanuit UBR|Ontwikkelbedrijf is de Innovation Maturity Scan genomineerd, die samen met de Total Innovation Management Foundation (TIM) ontwikkeld is.

De scan laat managers snel en eenvoudig zien hoe hun organisatie er op gebied van innovatiemanagement voor staat. Hierbij neemt de scan vijf focusgebieden onder de loep: leiderschap, cultuur, sociaal, uitvoering en sturing. Met de resultaten uit de scan kunnen managers een concreet plan van aanpak maken waarmee innovaties succesvol binnen de organisatie kunnen landen.

‘Te vaak wordt innoveren ingezet als oplossing voor korte termijn problemen. Daardoor hollen we vaak van project naar project. Een goed ingericht innovatie managementsysteem is gebaseerd op een lange termijnvisie. De inrichting kost tijd, maar levert daarna een veel hoger rendement op voor innovaties. Die door het verhoogde adaptieve vermogen ook nog eens sneller geïmplementeerd kunnen worden.’ Diederik van Leeuwen – Initiatiefnemer Innovation Maturity Scan

Op dit moment strijden er nog 41 kanshebbers om de titel
“Beste Overheidsinnovatie van het Jaar 2021”. Nu is het aan de jury om te beslissen welke tien innovaties meedingen naar één van de drie finaleplekken. Dit wordt in de eerste week van september (eind van week 35) bekend gemaakt. Juryvoorzitter en burgemeester van Den Haag Jan van Zanen begeleidt de jury en de voorselectie commissie in hun zoektocht naar de beste overheidsinnovatie en zal de winnaar bekendmaken tijdens de uitreiking van de Overheidsawards op 18 november in de Ridderzaal.

Wil je weten wat de Innovation Maturity Scan voor jouw organisatie kan betekenen? Meer informatie vind je op de website. Met vragen kun je een email sturen via de postbus. Meer over de Beste Overheidsinnovatie van het jaar, vind je hier.