RBO beveiligt Global Entrepreneurship Summit 2019

Van 3 t/m 5 juni 2019 verzorgt de Rijks Beveiligings Organisatie (RBO) de beveiliging van de 9e editie van de Global Entrepreneurship Summit (GES). De GES is een groot internationaal evenement voor innovatieve ondernemers en komt in 2019 voor het eerst naar Europa. Zo’n 2000 ondernemers, investeerders en andere deelnemers vanuit de hele wereld komen tijdens de GES bijeen in het World Forum in Den Haag. Een evenement van formaat, dat vraagt om een grote beveiligingsinzet!

Rijksbrede samenwerking

Het ministerie van Buitenlandse Zaken organiseert deze editie van de GES in samenwerking met de Amerikaanse GES-organisatie. Buitenlandse Zaken heeft de RBO als veiligheidspartner gevraagd zorg te dragen voor de organisatie en uitvoering van de beveiliging. De voorbereidingen zijn in volle gang. De primaire zorg van de RBO zal zijn de interne beveiliging van het World Forum, een aantal hotels en een externe feestlocatie. De verantwoordelijkheden variëren van het totale accreditatieproces tot de inzet op alle veiligheidsposten en de toegangscontroles op de verschillende locaties, inclusief de bemensing van de X-ray. De RBO werkt hierbij intensief samen met de collega’s van diverse veiligheidspartners. Denk aan de Dienst Vervoer en Ondersteuning, de Nationale Politie, de brandweer, de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging en de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie.

Ervaren veiligheidspartner

Dit is niet de eerste keer dat de RBO een internationaal evenement van een dergelijke omvang beveiligt. De RBO beveiligde in het verleden bijvoorbeeld al de Nuclear Security Summit en de Future Force Conference.

De RBO is trots deze bijzondere beveiligingsopdracht te mogen vervullen en ziet ernaar uit de beveiliging van de GES samen met haar rijks- en veiligheidspartners tot een succes te maken.

Over de RBO

Met een wakend oog en een vriendelijke groet werken ruim 1200 beveiligingsprofessionals aan een veilige Rijksoverheid. We beveiligen 400 (rijks)locaties door heel Nederland en jaarlijks meer dan 150 rijksevenementen. Dat doen wij 24 uur per dag en 365 dagen per jaar. Werken aan een veilige Rijksoverheid doen we niet alleen maar altijd in samenwerking met onze afnemers, rijks- en veiligheidspartners.
Lees verder op www.rijksbeveiliging.nl.