Beveiliging GES: mooie samenwerking tussen de RBO en haar veiligheidspartners

De interne beveiliging van de GES en haar diverse side events op 4 en 5 juni jl. vond plaats onder regie van de Rijks Beveiligings Organisatie (RBO), onderdeel van Uitvoeringsorganisatie Bedrijfsvoering Rijk (UBR). De conferentie in Den Haag trok zo’n 2.000 ondernemers, investeerders, beleidsmakers, CEO’s van grote bedrijven en vele andere deelnemers uit de hele wereld. Koningin Máxima hield een toespraak bij de opening van de conferentie. De afsluitende sessie vond plaats in het bijzijn van Ivanka Trump, de dochter van de Amerikaanse president en tevens zelf entrepreneur.

Zowel in de voorbereiding als tijdens de conferentie heeft de RBO nauw samengewerkt met veiligheidspartner Dienst Vervoer & Ondersteuning (DV&O). RBO’s expertise van de ‘gastheerschap met een wakend oog’ sluit goed aan op de technische expertise van DV&O zoals het gebruik van de C-2000 groepen en de commandowagen in geval van opschaling. Naast DV&O was er een intensieve en goede samenwerking met veiligheidspartners als: Politie Haaglanden, Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging, de brandweer en ambulancedienst van de Veiligheidsregio Haaglanden en met partners als Agentschap Telecom en het team van de gastlocatie ‘het World Forum’.

De RBO kijkt terug op een prachtig beveiligd rijksevenement. De GES laat goed zien dat bij een grootschalig rijksevenement zowel álle RBO-medewerkers als de (veiligheids)partners direct en indirect een belangrijke rol vervullen. Van beveiligingsprofessionals tijdens het rijksevenement als alle RBO-ers en (veiligheids)partners in de organisatie hieromheen. Zowel in de voorbereiding als tijdens de conferentie. Iedere schakel is onmisbaar ook al is deze niet altijd even zichtbaar!

Marlene van Straalen, algemeen manager RBO: ‘Een vertegenwoordiger van de VS-ambassade prijsde de RBO over haar gastheerschap met een wakend oog en het zowel vakkundig zichtbaar als onzichtbaar aanwezig zijn. Het mooiste compliment dat we kunnen krijgen is dat de mensen om wie het gaat de beveiliging als kundig en prettig hebben ervaren. De GES is bij uitstek een mooi voorbeeld dat bij een grootschalig rijksevenement álle medewerkers van de RBO (in)direct een belangrijke rol vervullen. Zowel in de voorbereiding als tijdens de conferentie. Van beveiligingsprofessionals ter plekke tot aan alle RBO-ers die ervoor hebben gezorgd dat hun collega’s de GES konden beveiligen.’

RBO. Samen voor een veilige Rijksoverheid.