Samenwerking RBO en Securitas

De RBO werkt samen met particuliere beveiligingsorganisaties voor de levering van haar dienstverlening. De opdracht voor de komende vier jaar (2020-2024) is via een Europese aanbesteding voor de regio’s Randstad en Den Haag gegund aan Securitas. Securitas is een van de drie particuliere beveiligingsorganisaties waarmee de RBO intensief samenwerkt.

samenwerking RBO en Securitas
Peter Schollmann, algemeen directeur Securitas (links) en Marlene van Straalen, algemeen manager RBO (rechts)

Het is niet de eerste keer dat RBO samenwerkt met Securitas om de beveiliging van het Rijk te borgen. Ook in de voorgaande jaren werkte de RBO in de uitvoering samen met Securitas. Nieuw in deze overeenkomst is dat de beveiligers van Securitas net als de beveiligers van de RBO deelnemen aan een opleidingsprogramma waarin praktijksituaties en specifieke kennis ten aanzien van het beveiligen van de Rijksoverheid centraal staat. Zo borgen we de kwaliteit van onze dienstverlening en kunnen we samen nog beter inspelen op actualiteiten.   

Tijdens een feestelijke bijeenkomst afgelopen vrijdag hebben we deze mijlpaal onderschreven. We kijken uit naar een prettige samenwerking!

Samen werken we aan een veilige Rijksoverheid.