RBO, DV&O en IPKD samen sterk voor 24/7 bereikbaarheid

De Rijks Beveiligings Organisatie (RBO), Dienst Vervoer en Ondersteuning (DV&O) en de Interdepartementale Post- en  Koeriersdienst (IPKD) zetten een eerste stap in de richting van een gezamenlijke telefoondienst voor 24/7 bereikbaarheid. Met de ondertekening van een intentieverklaring bekrachtigen de betrokken partijen deze ontwikkeling in de samenwerking.

Erik de Borst, algemeen directeur Dienst Vervoer en Ondersteuning en Marlene van Straalen, algemeen manager, Rijks beveiligings Organisatie en Interdepartementale Post en Koeriersdienst

Erik de Borst, algemeen directeur DV&O: “Met de inrichting van een gezamenlijke telefoondienst werken DV&O, RBO en de IPKD verder aan een integrale aanpak op het gebied van beveiliging en veiligheid. Door samen te werken, bundelen we onze krachten en kunnen we flexibel en deskundig inspelen op beveiligings- en dienstverleningsvraagstukken.”

“Gezamenlijke 24/7 bereikbaarheid is cruciaal. Zeker als het calamiteiten betreft moet je snel kunnen schakelen en wil je een integrale aanpak kunnen borgen. De telefoondienst legt hiervoor een belangrijke basis.” aldus Marlene van Straalen, algemeen manager RBO-IPKD.

DV&O, RBO en IPKD werken al langere tijd samen op thema’s zoals opleidingen en mobiliteit van medewerkers en staan elkaar bij in pieken en dalen van het werkaanbod. Ook in de toekomst blijven we inzetten op het gezamenlijk ontplooien van initiatieven.