Onboarding: kennismaken met elkaar en het Rijks ICT Gilde

Op donderdag 18 april vond de onboarding plaats voor nieuwe medewerkers van het Rijks ICT Gilde. De dag stond in het teken van kennismaking met elkaar en met het Rijks ICT Gilde. In totaal werden 17 collega’s onboard.

Alle nieuwe medewerkers werden hartelijk ontvangen bij Nieuwspoort in Den Haag. Hier konden zij al kort kennismaken met elkaar, voordat het programma van start ging. Het programma bestond uit onder andere een presentatie over Nieuwspoort en hoe zij functioneert als perscentrum en politiek debatcentrum. Naast de leuke anekdotes die verteld werden, was er ook nog tijd voor een rondleiding. Vervolgens presenteerde Leif de Kloet, manager van het Rijks ICT Gilde, over het bestaansrecht, de opgave en de kernwaarden van het Rijks ICT Gilde. De échte kennismaking begon pas toen iedereen zichzelf ging voorstellen en de onderwerpen hobby’s en huisdieren ter sprake kwamen. Wat bleek? De meeste collega’s hebben een kat.

Tweede Kamer

Na het eerste deel van de onboarding bij Nieuwspoort werd de groep verwacht bij de Tweede Kamer voor een rondleiding. Mustafa Kedilioglu, een collega van I-Interim Rijk, verzorgde deze rondleiding. Na het bijwonen van een debat in de plenaire zaal, ging de rondleiding door in de Handelingenkamer en de Oude zaal. Tijdens de tour in deze bijzondere ruimtes kregen de nieuwe collega’s meteen een stukje Nederlandse geschiedenis mee. De dag werd vervolgens afgesloten met een borrel op het zonnige Haagse Plein. Onder het genot van een hapje en een drankje werd het kennismaken voortgezet.

Wil jij ook op deze manier ‘landen’? Kijk dan eens op onze Werken voor Nederland pagina of er een passende vacature is en word onze nieuwe collega!