Voor studenten

Ben jij ICT-student op hbo- of wo-niveau en op zoek naar een leuke en leerzame ICT-stage bij de Rijksoverheid? Via het Rijks ICT-Stagebureau heb je toegang tot ICT-stages bij de hele Rijksoverheid. Je ervaart hoe het is om te werken als ICT-professional bij het Rijk en je doet belangrijk werk voor Nederland.

Perfecte match

Het ICT-landschap van de Rijksoverheid is erg divers en dat betekent dat er veel mogelijk is. Je kunt bijvoorbeeld leren hoe je technologieën toe kunt passen om organisaties cyberveilig te houden, je kunt je verdiepen in de wereld van onze software developers, maar je kunt bijvoorbeeld ook datasets analyseren om te komen tot slimme oplossingen en meekijken in de keuken van ICT-beleid. Het belangrijkste is dat je kiest voor een stageplek die past bij jou als persoon en jouw I-ambitie. En hier helpen wij je bij. Meld je hier aan en dan gaan we samen op zoek naar jouw perfecte match!

Aan de slag

Via jouw ICT-stage bij het Rijk krijg je de kans om je te oriënteren op verschillende rijksorganisaties, en welke het beste past bij jou. We stellen jou voor en na een goed gesprek vindt er een match plaats tussen jou en een organisatie. Gefeliciteerd! Jouw stageperiode gaat van start.

Als ICT-stagiair ben je leergierig, neem je initiatief en kun je goed samenwerken. De combinatie met een interessante stage en een fijne stagebegeleider maakt dat jij waardevolle ervaring opdoet en op een prettige manier kennis maakt met de Rijksoverheid.

Tijdens jouw stageperiode staat jouw ontwikkeling centraal. De organisatie waar jij aan de slag gaat, past bij jouw I-ambitie en leer- en groeiproces. Hier hebben we met elkaar naar gekeken tijdens de matching. Ook zorgt de organisatie ervoor dat jij snel je plek vindt als ICT-stagiair. Je krijgt namelijk professionele begeleiding op locatie, een werkplek en collega’s. Jouw stagebegeleider helpt jou om het ICT-vak te leren, is het aanspreekpunt voor al jouw vragen tijdens de stageperiode en schrijft ook jouw eindbeoordeling.

Ontmoeten en kennis delen

Vanuit het Rijks ICT-Stagebureau organiseren we regelmatig borrels, terugkomlunches of een stagepodium. Hier ontmoet je andere Rijks ICT-stagiairs, kun je ervaringen uitwisselen en kom je nog meer te weten over werken bij het Rijk.

Solliciteren

Wil jij graag een ICT-stage doen bij de Rijksoverheid? In dit stagevacature-overzicht kun je zien wat voor soort ICT-stages er mogelijk zijn binnen de Rijksoverheid en wat ons huidige aanbod van ICT-stages is. Solliciteren doe je vervolgens hier via onze Werken voor Nederland pagina!

Blijf via LinkedIn op de hoogte van alle updates en volg ons op Instagram om te zien hoe de werkweek van een ICT-stagiair eruitziet.