Webinar van Rijks I-Stage gemist? Kijk hem nu terug!

Op 24 april en 14 mei verzorgde Rijks I-Stage twee webinars voor I-studenten. Deze boden een mooi alternatief voor de fysieke meetups die Rijks I-Stage normaliter organiseert om I-studenten en rijksorganisaties op informele wijze kennis te laten maken. Tijdens de webinars werden onder andere voorbeelden van I-stages toegelicht en was er voldoende ruimte voor vragen. Heb je de webinars niet kunnen volgen? De webinar van 24 april kun je hieronder terugkijken.

In een uur tijd werd dieper ingegaan op de stagemogelijkheden bij het Rijk op het gebied van ICT. Wat voor soort I-stages zijn er bij het Rijk? Hoe weet je welke rijksorganisatie het beste bij je past? Hoe kun je solliciteren? En hoe gaat het eigenlijk met stages tijdens de coronamaatregelen? Deelnemers kregen onder andere antwoord op deze vragen. Mandy Smits, projectleider Rijks I-Stage, lichtte daarbij toe hoe zij en de rest van het team te werk gaan om de perfecte match te maken tussen I-student en rijksorganisatie. Ook passeerden een paar openstaande stagevacatures de revue en oud-stagiair Pieter Lems vertelde vol enthousiasme over zijn onderzoeksstage bij Defensie. Tot slot was er gelegenheid voor interactie en konden de deelnemers vragen stellen tijdens de Live Q&A. Hiervan werd goed gebruik gemaakt door het merendeel van de in totaal 70 deelnemers.

Webinar terugkijken

Heb je de webinars gemist? De opname van de eerste editie kun je hieronder terugkijken. Je kunt de video meteen doorspoelen naar de 12e minuut. Vanaf 12:02 wordt er namelijk pas gesproken.

Webinar First date met Rijks I-Stage