Wat wil jij weten van de Belastingdienst?

Werk je graag aan een maatschappelijk relevante onderzoeks- of stageopdracht? Meld je als IT-student dan aan voor het online Vragen(v)uurtje bij de Belastingdienst op 12 mei. Daar hoor je meer over modelgedreven softwareontwikkeling (MDSE) en het werken aan weboplossingen voor burgers en bedrijven. En natuurlijk kun je zelf vragen stellen over de organisatie en je stagemogelijkheden.

Het rijksgebouw van de Belastingdienst

Softwarefabriek

Op 12 mei kun je van 15.30-17.00 uur online aanschuiven bij de IT-tak van de Belastingdienst. Een van hun uitdagingen is bijvoorbeeld software sneller en beter ontwikkelen. Model Driven Software Engineering (MDSE) helpt daarbij. Het is een andere manier van software ontwikkelen, waarbij kennis in modellen wordt vastgelegd, bijgewerkt en toegepast. De Belastingdienst heeft op deze manier bijvoorbeeld een nieuwe rekenservice ontwikkeld om je inkomensheffing te bepalen. Ook bouwen ze aan de Agile Law Execution Factory (ALEF): een ‘fabriek’ waar software geautomatiseerd gemaakt wordt. Met ALEF kan de Belastingdienst burgers en bedrijven beter uitleggen op welke manier beslissingen tot stand komen.

Internetdiensten

Gaat je interesse meer uit naar webtoepassingen, van UX design en programmering tot performance of veiligheid? Ook daar hoor je meer over op 12 mei. Het onderdeel Interactie maakt en beheert binnen de Belastingdienst de technologie en toepassingen voor internet en intranet. Met die producten kunnen burgers en bedrijfsleven hun belastingzaken via internet afhandelen, zoals het doen van belastingaangifte of de status bekijken van een aanvraag. Hier kun je als student ook aan bijdragen met een stage-opdracht of afstudeeronderzoek!

Stagevacatures bij de Belastingdienst vind je op www.werken.belastingdienst.nl,  https://www.werkenvoornederland.nl en www.werkenbijdeoverheid.nl.