Rijks I-Traineeship

Het Rijks I-Traineeship is voor net of bijna afgestudeerde I-talenten dé start van een carrière bij de Rijksoverheid. In twee jaar tijd ontwikkelen I-trainees zich tot professional op het gebied van ICT, Data of Cyber door mee te werken aan actuele I-vraagstukken bij verschillende rijksorganisaties. Met nieuwe kennis en innovatieve inzichten dragen zij bij aan de toekomst van Nederland.

Tijdens het tweejarige traineeship werken Rijks I-trainees aan drie opdrachten bij verschillende rijksorganisaties. De trainees kunnen kiezen voor één van de tracks ICT, Data of Cyber en werken mee aan actuele vraagstukken met maatschappelijke impact. 

Wat onze trainees hiervoor terugkrijgen? Vakgerichte opleidingen, professionele ontwikkeling, een groot netwerk van collega’s en professionals op het gebied van ICT, Data of Cyber, een aantrekkelijk salaris, werkervaring binnen drie rijksorganisaties en gerichte, persoonlijke begeleiding. Na het tweejarige traineeship kunnen zij aan de slag als I-beleidsadviseur, cyber security officer, data scientist of bijvoorbeeld DevOps engineer. 

Let op: Het coronavirus en de afgekondigde maatregelen om verdere verspreiding tegen te gaan, kunnen van invloed zijn op het selectietraject van het Rijks I-Traineeship.

Op dit moment is de planning ongewijzigd. Tegelijkertijd wordt er wel een alternatief selectieplan uitgewerkt, passend bij de huidige maatregelen. Mocht het zover komen dat we gebruik moeten maken van dit alternatieve plan, dan kan dat van invloed zijn op de doorlooptijd en de vorm van het selectietraject (bijvoorbeeld meer digitaal). We zullen er alles aan doen om op de geplande momenten de selectie plaats te laten vinden, maar kunnen dat op dit moment niet garanderen.

De huidige situatie vraagt om flexibiliteit en creativiteit van iedereen. Het team van het Rijks I-Traineeship doet er alles aan om in deze situatie een passende selectieprocedure neer te zetten. Eventuele wijzigingen zullen tijdig worden gecommuniceerd via de website en aan de kandidaten die op dat moment al in het proces zitten.