Rijks I-Traineeship

Het Rijks I-Traineeship is voor net of bijna afgestudeerde hbo'ers en wo'ers dé start van een carrière bij de Rijksoverheid. In twee jaar tijd ontwikkelen I-trainees zich tot professional op het gebied van ICT, Data of Cyber door mee te werken aan actuele I-vraagstukken bij verschillende rijksorganisaties. Met nieuwe kennis en innovatieve inzichten dragen zij bij aan de toekomst van Nederland.

Tijdens het tweejarige traineeship werken Rijks I-trainees aan drie opdrachten van acht maanden bij verschillende rijksorganisaties. Een mooie kans om bij diverse organisaties de sfeer te proeven en enorm veel kennis, kunde en ervaringen op te bouwen. De trainees kunnen kiezen voor één van de tracks ICT, Data of Cyber en werken mee aan actuele vraagstukken met maatschappelijke impact.

Wat onze trainees hiervoor terugkrijgen? Vakgerichte opleidingsdagen, professionele en persoonlijke ontwikkeling, een groot netwerk van collega’s en professionals op het gebied van ICT, Data of Cyber, een aantrekkelijk salaris, werkervaring binnen drie verschillende rijksorganisaties en gerichte, persoonlijke begeleiding. Na het tweejarige traineeship hebben zij voldoende in huis om de volgende stap te zetten naar een interessante functie binnen het Rijk, bijvoorbeeld als I-beleidsadviseur, cyber security officer, data-analist of DevOps engineer.