Rijks I-Traineeship

Het Rijks I-Traineeship is voor net of bijna afgestudeerde I-talenten dé start van een carrière bij de Rijksoverheid. In twee jaar tijd ontwikkelen I-trainees zich tot professional op het gebied van ICT, Data of Cyber door mee te werken aan actuele I-vraagstukken bij verschillende rijksorganisaties. Met nieuwe kennis en innovatieve inzichten dragen zij bij aan de toekomst van Nederland.

Tijdens het tweejarige traineeship werken Rijks I-trainees aan drie opdrachten bij verschillende rijksorganisaties. De trainees kunnen kiezen voor één van de tracks ICT, Data of Cyber en werken mee aan actuele vraagstukken met maatschappelijke impact. 

Wat onze trainees hiervoor terugkrijgen? Vakgerichte opleidingsdagen, professionele en persoonlijke ontwikkeling, een groot netwerk van collega’s en professionals op het gebied van ICT, Data of Cyber, een aantrekkelijk salaris, werkervaring binnen drie verschillende rijksorganisaties en gerichte, persoonlijke begeleiding. Na het tweejarige traineeship kunnen zij onder andere aan de slag als I-beleidsadviseur, cyber security officer, data scientist of bijvoorbeeld DevOps engineer.