Rijks I-Traineeship

Het Rijks I-Traineeship is voor net of bijna afgestudeerde hbo'ers en wo'ers dé start van een carrière bij de Rijksoverheid. In 2 jaar tijd ontwikkel jij je tot professional op het gebied van ICT, Data of Cyber door mee te werken aan actuele I-vraagstukken bij verschillende rijksorganisaties. Met jouw nieuwe kennis en innovatieve inzichten draag jij bij aan de toekomst van Nederland.

In 2 jaar tijd voer jij 3 opdrachten uit van 8 maanden bij verschillende rijksorganisaties. Hier werk je mee aan actuele vraagstukken met maatschappelijke impact, leer je ‘on the job’, bouw je een breed netwerk op en maak je kennis met werken bij de Rijksoverheid. Daarnaast krijg je vanuit het traineeship verschillende vakgerichte opleidingsdagen aangeboden waarmee je jouw skills en kennis op het gebied van ICT, Data of Cyber uitbreidt. De kennis die je al hebt of opdoet pas je direct toe tijdens jouw opdracht. Met behulp van een ontwikkeltraject werk je aan jouw eigen ontwikkeling en ga je aan de slag met vragen als: wie ben ik, waar ben ik goed in en wat wil ik bereiken? Zowel in jouw professionele als persoonlijke ontwikkeling ga jij vooruit.

Opdrachten binnen de hele Rijksoverheid

Als Rijks I-trainee kun jij opdrachten uitvoeren binnen de gehele Rijksoverheid. Deze zijn erg divers en kunnen beleidsmatig, procesmatig, projectmatig, technisch of uitvoerend van aard zijn. Vóór de start van jouw traineeship word je aan jouw eerste opdracht gematcht. De tweede en derde opdracht kies of zoek je zelf. Zo krijg je een mooie kans om bij diverse organisaties de sfeer te proeven en veel kennis, kunde en ervaringen op te doen.

Het Rijks I-Traineeship is bedoeld voor pas afgestudeerden met een I-achtergrond. Afhankelijk van jouw interesses, kennis en vaardigheden kies je voor één van de 3 tracks binnen het Rijks I-Traineeship: ICT, Data of Cyber.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in om op de hoogte te blijven van nieuws & events van het Rijks I-Traineeship.