Kijkje in de digitale keuken van het Rijk bij eerste I-Traineecafé

Vorige week werd in Café Millers in Den Haag een I-Traineecafé georganiseerd. Tijdens het traineecafé spraken collega’s over onderwerpen uit het I-vakgebied die binnen het Rijk spelen en aansluiten bij het werk van de Rijks I-trainees. Zo werd een exclusief kijkje in de digitale keuken gegeven bij verschillende Rijksonderdelen en was er uitgebreid ruimte voor interactie en discussie.

Het idee voor het I-Traineecafé is mede ontstaan op initiatief van de trainees om met elkaar dieper in te zoomen op actuele I-vraagstukken. Het programmateam voorziet hier al in met het aanbieden van diverse trainingen, maar er wordt doorlopend gekeken hoe dit op een nog aansprekender manier kan. Een informele setting, met verschillende sprekers, interactieve discussies en een borrel bleek een verfrissende afwisseling die zeker voor herhaling vatbaar is.

Programma

De middag werd afgetrapt door Gijs Vermeulen als coördinator van het ICT-traineeship. Daarna nam Araaf Razab-Sekh het woord, vanuit zijn rol als Algemeen directeur bij I-Interim Rijk en kwartiermaker van het nieuwe I-Ecosysteem van UBR. Araaf: ‘Ik heb met veel plezier de bijeenkomst geopend en de trainees verteld over hun belangrijke positie met betrekking tot de continuïteit van I bij het Rijk. Kennisdeling en verbinding zijn hierbij essentieel en de trainees begrijpen dit heel goed!’. De rest van het programma bestond uit een presentatie over Software Security van Jeroen Jonkman (Rijks ICT Gilde) en een sessie over innovaties in het mobiele landschap door Corien Potkamp en Ronald Heukers van DICTU.

Volgende I-Traineecafé

Na de presentaties werd er nog volop nagepraat door de sprekers en de aanwezige trainees tijdens de borrel. De reacties van de aanwezige trainees waren positief. Bij de volgende edities, die zeker gaan komen, wil de organisatie de trainees actief gaan betrekken bij het programma en de organisatie. Ook wordt de groep breder getrokken en kunnen ook de Rijks Data trainees aansluiten.