Inschrijving voor Rijks I-Traineeship gestart

Vandaag is het zover! De inschrijvingsperiode voor het Rijks I-Traineeship is van start gegaan. Heb jij affiniteit met I (ICT, Data of Cyber) en zit je in de laatste fase van je wo- of hbo-studie, of heb je maximaal 2 jaar werkervaring? Werk jij graag aan I-vraagstukken met maatschappelijke impact? Schrijf je dan nu in voor het Rijks I-Traineeship.

In september 2019 start een nieuwe lichting I-Trainees in de richtingen ICT, Data en Cyber. Gedurende het tweejarige traineeship worden trainees opgeleid tot volwaardig ICT-, Data of Cyberspecialist en daarmee klaargestoomd voor werken als I-professional bij de Rijksoverheid. Tijdens het traineeship werken trainees bij drie verschillende rijksorganisaties aan interessante en belangrijke I-vraagstukken en volgen zij een ontwikkeltraject waarbij persoonlijke en professionele ontwikkeling centraal staat.

ICT, Data en Cyber

Het Rijks I-Traineeship is bedoeld voor pas afgestudeerden met een I-achtergrond. Afhankelijk van jouw interesses, kennis en vaardigheden kies je voor een richting binnen het Rijks I-Traineeship: ICT, Data of Cyber. Bovendien krijg je ook de ruimte om te ontdekken of je liever de beleidskant of de technische kant op gaat.

Wil jij graag werkprocessen optimaliseren, adviseren over beleid en nieuwe technologie├źn en toepassingen implementeren? Dan is het ICT-Traineeship iets voor jou. Ga jij liever aan de slag met data om actuele beleids- en uitvoeringsvraagstukken slimmer in elkaar te steken? Dan past het Data Traineeship misschien beter bij jou. Of zet jij je graag in voor de cyberveiligheid van Nederland? Schrijf je dan in voor het Cyber Traineeship.

Inschrijven

Inschrijven voor het Rijks I-Traineeship kan tot en met 5 mei en doe je via dit formulier. In het formulier geef je onder andere aan wie je bent, welke achtergrond je hebt en in welke mate jij affiniteit hebt met ICT, Data en/of Cyber. Alles over de sollicitatieprocedure vind je hier.

Benieuwd naar hoe het is om I-Trainee te zijn? Bekijk onze promo hieronder.