Nieuwsgierige starters maken kennis met Rijks I-Traineeship (+Aftermovie!)

Ruim 50 potentiële trainees waren afgelopen donderdag 12 maart aanwezig bij de Inhouse Experience van het Rijks I-Traineeship. Tijdens dit event konden zij horen wat het Rijks I-Traineeship inhoudt, welke mogelijkheden er zijn voor trainee-opdrachten, hoe huidige trainees het traineeship ervaren en hoe je Rijks I-trainee kunt worden.

Vanaf 20 maart kunnen net of bijna afgestudeerden met interesse of een (studie)achtergrond in ICT, Data of Cyber zich inschrijven bij het Rijks I-Traineeship. De Inhouse Experience biedt potentiële trainees daarbij de kans om in aanloop van de sollicitatieperiode face-to-face geïnformeerd te worden over de mogelijkheden, een kijkje te nemen in de keuken van het Rijks I-Traineeship en in gesprek te gaan met opdrachtgevers, huidige trainees en het Rijks I-Traineeship team. Op 12 maart vond de derde editie plaats, die net als de vorige twee druk bezocht werd door nieuwsgierige en enthousiaste deelnemers.

Inhouse Experience 12 maart 2020

Waardevol

Hedwig Miessen, coördinator van de Datatrack van het Rijks I-Traineeship, opende het event met een welkomstwoord en een korte inleiding over wat het traineeship is. Om de kant vanuit de opdrachtgever te belichten, vertelde Marius Kok, Teamchef Pre Development bij de Politie, over zijn werk, uitdagingen en de opdrachten die huidige en voormalige Rijks I-trainees binnen zijn team hebben uitgevoerd. Marius is na afloop van het event erg te spreken over de deelnemers van de dag: ‘Het feit dat deze mensen hier aanwezig zijn op de Inhouse Experience, zegt heel veel, het is heel waardevol. Ze hebben niet zomaar interesse, ze willen zien en horen wat het Rijks I-Traineeship is en voor hen kan betekenen. Dat is mooi om te zien, zeker omdat we deze jonge, gedreven mensen hard nodig hebben bij de Rijksoverheid.’

Vragen

Om een goed beeld te geven van de drie verschillende tracks van het Rijks I-Traineeship, presenteerden Niels van Rietschoten (ICT-trainee), Tara Cohen (Datatrainee) en Kevin van Haaren (Cybertrainee) hun ervaringen. Ze vertelden over hun studie-achtergrond, welke opdrachten ze tot nu toe hebben gedaan, hoe hun werkweek eruitziet en wat voor hen belangrijke leermomenten waren. Ook gaven zij antwoord op de vragen hoe je als Rijks I-trainee zelf een tweede en derde opdracht regelt, hoe de begeleiding geregeld is, hoe het opleidingsprogramma is opgebouwd en welke keuzes je hierin kunt maken.

Nieuwe uitdaging

Een van de aanwezigen van de Inhouse Experience was Bart Marcelis. Bart: ‘Ik ben een halfjaar geleden afgestudeerd en ben op zoek naar een leuke, nieuwe uitdaging. Werken bij de Rijksoverheid spreekt mij erg aan en ik wil graag meer doen en leren op het gebied van ICT. Een vriendin van mij raadde het Rijks I-Traineeship aan en zo kwam ik deze Inhouse Experience tegen. Ik heb me meteen aangemeld om eens te kunnen kijken of het Rijks I-Traineeship bij mij past en of ik wil solliciteren binnenkort!’ Een andere aanwezige was Julius Offers. Hij wilde meer te weten komen over het Rijks I-Traineeship en specifiek de Cybertrack. Julius: ‘Ik ben goed geïnformeerd vandaag, het was een gezellige borrel en ik heb veel leuke mensen gesproken. Dus, informatieve dag zo!’.

Benieuwd naar de Inhouse Experience van 12 maart? Check dan de aftermovie:

Aftermovie Inhouse Experience van 12 maart 2020