Veel animo voor het Rijks I-Traineeship

Maar liefst 250 kandidaten zijn door de eerste selectie gekomen voor een I-Traineeship bij het Rijk. De belangstelling is groot, er waren ruim 580 geïnteresseerden. Ook onder opdrachtgevers groeit de interesse voor de I-variant van het traineeship, dat zich richt op jong I-talent op het gebied van ICT, Data en Cyber voor de gehele Rijksoverheid. Opdrachtgevers zijn onder andere: de politie, het ministerie van Defensie, Rijkswaterstaat en de Tweede Kamer.

Ruud Martens, Coördinator Cybertrack van het Rijks I-Traineeship: ‘Je ziet dat we steeds bekender worden. De eerste twee lichtingen van I-trainees zijn voor respectievelijk 80% en 90% succesvol doorgestroomd naar IT-functies binnen de Rijksoverheid. Opdrachtgevers zien dus dat het werkt om via dit traineeship I-talent aan te trekken. De grote belangstelling nu biedt een mooi vooruitzicht om 1 september 2020 weer te kunnen gaan starten met de vijfde lichting jong I-talent.’

Leren van nieuwe uitdagingen

De coronacrisis zorgt voor nieuwe uitdagingen waarvan de trainees weer leren. Cybertrainee Kevin van Haaren (te zien op de foto) heeft hier ervaring mee: ´Toen de coronamaatregelen ingingen, werkte ik nog voor Defensie en had ik thuis geen toegang tot mijn mail en bestanden.

Kevin van Haaren

We moesten alles omgooien en onszelf aan de situatie aanpassen. Dit is uiteindelijk allemaal goed gekomen. Voor mijn nieuwe opdracht bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport werk ik vanachter mijn bureau thuis aan informatieveiligheid in de zorg. Daarmee proberen we onder andere de continuïteit van ICT in ziekenhuizen te waarborgen.’

Ruud Martens: ‘Met de huidige ontwikkelingen blijkt de I-functie alleen maar belangrijker voor rijksorganisaties.’ In twee jaar tijd, doen I-trainees drie keer een opdracht van acht maanden bij verschillende rijksorganisaties binnen de gehele Rijksoverheid. De I-talenten zijn geselecteerd op hun hoge niveau en krijgen aanvullend gerichte opleidingen, zowel in soft- als hardskills. Afgelopen september 2019 ging met 75 trainees de vierde lichting van start. Nieuw bij deze lichting is de detachering via de poolconstructie. Trainees worden op deze manier vanuit de traineepool op verschillende plekken gedetacheerd.

Het nieuwe talent draagt bij aan het versterken en het toekomstbestending maken en houden van de Rijksoverheid op I-gebied. Trainees regelen zelf hun tweede en derde opdracht(match). Deze kan zowel technisch als beleidsmatig zijn. Daarvoor gaan ze in gesprek met deelnemende organisaties over de keuze voor een opdracht en hun ontwikkeling.

Ook proeven van de voordelen van een Rijks I-trainee? Kijk op de website van het Rijks I-Traineeship voor meer informatie over opdrachtgeverschap en hoe het Rijks I-Traineeship jong I-talent op het gebied van ICT, Data en Cyber werft, bindt en enthousiasmeert voor de gehele Rijksoverheid. Meteen aanmelden als opdrachtgever bij het Rijks I-Traineeship? Vul dan zo snel mogelijk dit deelnameformulier in.