Wat ga je doen als Cyber-trainee?

Als Cyber Trainee werk je direct mee aan de veiligheid van Nederland. In twee jaar tijd werk je bij drie verschillende organisaties en verdiep je je in cybertechnologie en -beleid. Vanaf dag één werk je aan het cyberveilig en -alert houden van de Rijksoverheid.

Tijdens het Rijks Cyber Traineeship ga je in twee jaar bij drie verschillende Rijksorganisaties werken. Je verdiept je in cybertechnologie en werkt op het hoogste beveiligingsniveau. Jouw expertise leer je direct toepassen tijdens monitoring, vulnerabilityscanning, forensics, threatintelligence en aanval- en  penetratietesten. Ook kun je werkervaring en skills opdoen op het gebied van securitymanagement. Je leert tussen techniek en beleid te schakelen. Je maakt securityanalyses en past vernieuwing en verandering toe in kritische bedrijfsprocessen en beleid.

Leren

Uiteraard biedt het Cyber Traineeship ook een aanvullend leertraject aan. Zo volg je een cyber-leertraject met jouw mede Cyber Trainees. Je leert klassikaal over de inhoud van het vak en je kunt praktijkervaringen uitwisselen.

Ontwikkelen

Ook neem je als Cyber Trainee deel aan het Rijks I-Traineeship ontwikkeltraject. Hier krijg je brede, vakinhoudelijke kennis over ICT en het Rijk. Je leert kennis over te dragen in jouw rol als verbinder en innovator en je werkt actief aan jouw persoonlijke vaardigheden en ontwikkeling. Ook bouw je een sterk, rijksbreed netwerk op als basis voor jouw toekomstige loopbaan bij het Rijk.