Wat ga je doen als ICT-trainee

Gedurende je ICT-Traineeship werk je op drie verschillende werkplekken binnen de Rijksoverheid. Zo krijg je veel mee van de verschillende rijksorganisaties en hun ICT-uitdagingen.

Er wordt van jou verwacht dat jij als ICT-trainee een goede bijdrage levert gedurende jouw opdracht. Als trainee sta je aan het roer van je eigen carrière, dit is dan ook de reden dat je samen met het team van het Rijks I-Traineeship binnen de Rijksoverheid op zoek gaat naar een tweede en derde opdracht die bij jouw interesses passen.

Ontwikkeling

Alle ICT-trainees volgen naast hun traineewerkzaamheden een zogeheten ontwikkeltraject. Hier ontwikkel je brede, vakinhoudelijke kennis over ICT en het Rijk en werk je aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Op inhoudelijk vlak leer je hoe ICT binnen de Rijksoverheid is georganiseerd. Zo krijg je als aankomend I-talent inzicht in beleid, informatiemanagement, uitvoering en bedrijfsvoering van verschillende rijksorganisaties.

Kennis en netwerk

Op persoonlijk vlak leer je jouw kennis over te dragen als verbinder en innovator en leer je hoe je een breed en sterk netwerk op kunt bouwen als basis voor jouw verdere loopbaan bij de Rijksoverheid. Daarnaast ga je aan de slag met vragen als: Wat vind ik belangrijk in mijn werk? Waar ben ik goed in? Wat zijn mijn ontwikkelpunten? Je bereidt je voor op jouw carrièrestappen na je I-Traineeship door je persoonlijk te ontwikkelen, je netwerk uit te breiden en door werkervaring en kennis op te doen uit het opleidingsprogramma.

Afronding en toekomst

Je sluit het programma af met een eindopdracht waarin alle opgedane kennis en ervaring bij elkaar komt. Dit is een rijksbrede groepsopdracht die je met een aantal andere trainees uit jouw lichting uitvoert. Na twee jaar kun je solliciteren op een van de uitdagende ICT-plekken bij de Rijksoverheid. Het Rijks I-Traineeship team helpt jou bij het vinden van een mooie plek waar jij met jouw vernieuwende inzichten het verschil kunt blijven maken.