Wat bieden wij jou

Jij werkt tijdens je tweejarige traineeship serieus mee aan zaken die van belang zijn voor Nederland. We waarderen jouw inzet en de Rijksoverheid beloont dit met goede arbeidsvoorwaarden voor al haar medewerkers.

Je krijgt een aanstelling voor twee jaar gedurende het I-Traineeship. Het startsalaris is voor alle trainees gelijk. De Rijksoverheid werkt met een salarisschalensysteem. Je start in schaal 10.0 op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast ontvang je jaarlijks vakantiegeld en een eindejaarsuitkering.

De secundaire arbeidsvoorwaarden bij de Rijksoverheid zijn uitstekend. Een goede balans tussen jouw werk- en privéleven en flexibele werkplekken en -tijden zijn kenmerkend voor het werken bij de overheid. Bovendien kun je gebruikmaken van diverse regelingen voor studie en scholing. En er is uiteraard volop aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling.

Meer weten? Kijk dan hier voor alle informatie over arbeidsvoorwaarden bij de Rijksoverheid.

Na je Rijks I-Traineeship

In de eindbeoordeling van je traineeship wordt vastgesteld  of je goed hebt gefunctioneerd. Vanaf dat moment kun je reageren op alle interne vacatures binnen de Rijksoverheid. Door de brede oriëntatie en werkervaring die je hebt opgedaan, kun je zelf goed bepalen waar je bij voorkeur terecht wilt komen. Uiteraard helpt het Rijks I-Traineeship team jou bij jouw oriëntatie naar een passende functie op een van de cruciale plekken binnen de Rijksoverheid.