Inspiratie en nieuwe contacten bij Rijks ICT Noord Tech Meetup

Op dinsdag 3 december vond de derde Rijks ICT Noord Tech Meetup plaats in Groningen. De meetup werd georganiseerd door het Rijks ICT Gilde in samenwerking met DUO, DICTU, RDW, ODC-Noord en het CJIB. De bijna 200 aanwezigen werden meegenomen in de ontwikkelingen op het gebied van Data, Cloud, Software Engineering en technologieën van het Rijk. Na de sessies werd er uitgebreid nagepraat en genetwerkt bij de borrel.

Directeur ICT van DUO, Fiona Atighi, nam het dagvoorzitterschap voor haar rekening. Fiona: ‘Het was ontzettend leuk om te doen en mooi om te zien hoe goed het event werd bezocht. Inhoudelijk een zeer interessante bijeenkomst voor ICT’ers binnen en buiten de overheid.’ De keynote werd gegeven door biohacker en toekomstdenker Peter Joosten. Ook hij kijkt positief terug op de dag: ‘Het was heel tof om te spreken op de Meetup! De deelnemers waren betrokken, enthousiast en op de hoogte. Na mijn eigen keynote ben ik nog aangeschoven bij een workshop over zelfrijdende auto´s van RDW. Erg cool om te zien hoe creatief en doortastend ze bij de RDW zijn’. De presentatie van Peter werd door de aanwezigen ook vol lof ontvangen. Zo vertelt Hans van den Berg van Samenwerking Rijk Noord: ‘De presentatie van Peter Joosten maakte het weer duidelijk: álles is ICT. Of het nu over zelfrijdende auto´s of het menselijk lichaam gaat. Enorm boeiend!’

Aftermovie

Benieuwd naar een sfeerimpressie van de Rijks ICT Noord Tech Meetup? Check dan de aftermovie op Youtube! Als je ook een keer naar één van onze meetups wilt, houd dan onze kanalen in de gaten!