Big Data engineer bij het Rijks ICT Gilde

Werken als data engineer bij het Rijks ICT Gilde

Als Big Data Engineer draag je vanuit het RIG direct bij aan een digitaal veilig, servicegericht en slim Nederland. Om BV Nederland goed te kunnen ondersteunen bouwen we namelijk op data. Jouw data.

Je werkt vanuit het RIG aan uiteenlopende projecten binnen de Rijksoverheid en werkt samen met engineeringteams van ministeries en uitvoeringsorganisaties. Als Big Data expert ben je verantwoordelijk voor het verbeteren van de ontsluiting van nieuwe databronnen, het waarborgen van privacy en het ontwikkelen en implementeren van nieuwe tooling die data-analyse en -beheer efficiënter en interessanter kunnen maken.

Als Big Data Engineer bundel jij de krachten door data beschikbaar te stellen voor jouw collega’s op locatie. Met de schat aan informatie en alle tools die we in huis hebben, komen jouw talenten als Big Data Engineer écht tot zijn recht. Zo verhoog je indirect de service naar de inwoners van Nederland.

Naast jouw werk besteed je tijd aan jouw ontwikkeling als engineer en als thought leader op jouw vakgebied. Je komt regelmatig terug naar onze homebase in Amsterdam, waar je werkt met nieuwe technologie, jouw kennis deelt en ervaringen meekrijgt van jouw RIG-collega’s.

Jouw achtergrond

Als Data Engineer ben je analytisch, leergierig en creatief. Je kunt goed samenwerken en je hebt ambities om jezelf door te ontwikkelen en jouw omgeving een stap verder te helpen.

Je neemt het volgende mee:

  • Minimaal een hbo-diploma (bij voorkeur in de richting van ICT).
  • Ruime ervaring met het ontsluiten van data in een Enterprise-omgeving, b.v. voorkeur als senior DBA.
  • Kennis van en ervaring met programmeertalen, zoals Java, .NET, C++, C#, Python, R en kunt goed overweg met SQL.
  • Kennis van Big Data processing (bv MapReduce, Spark, Apache Flink, etc.).
  • Kennis van Big Data storage (bv Greenplum, HDFS, Hive, HBASE, Cassandra, MongoDB, Neo4J, FlockDB, etc.
  • Je spreekt en schrijft goed Nederlands.

Wat biedt het Rijks ICT Gilde jou?

Het RIG biedt een marktconform salaris. Je werkt in een afwisselende omgeving met uitdagende projecten en er is veel ruimte om jezelf als thought leader door te ontwikkelen.

Want als RIG-er weet jij als geen ander dat de wereld continu verandert en ben je proactief bezig met jouw ontwikkeling als professional.

Het RIG ondersteunt jou actief bij het realiseren van je ontwikkeling, kennisoptimalisatie en vakinhoudelijke wensen.

Zo kun je naast de bestaande studievoorzieningen van de rijksoverheid nano degrees halen, met collega’s werken aan nieuwe technologiën die het verschil gaan maken voor Nederland en deelnemen aan (internationale) beurzen en congressen. En natuurlijk staan wij vooral open voor jouw ideeën.

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

Bijzonderheden

  • De opdrachten van het RIG kunnen landelijk zijn, maar richten zich vooral op de noordelijke regio met Groningen en Leeuwarden als meest voorkomende locaties. 
  • Een talent- en competentie assessment kan deel uitmaken van de procedure, tevens toetsen we je software ontwikkel skills.

Houd voor vacatures deze link in de gaten.