Cloud Engineer bij het Rijks ICT Gilde

De rijksoverheid beschikt over een schat aan data. Als Cloud Engineer bij het Rijks ICT Gilde (RIG) draag je direct bij aan het functioneren van de BV Nederland. Jouw adviezen maken Nederland namelijk servicegerichter, veiliger en slimmer.

Werken als Cloud Engineer bij het Rijks ICT Gilde

Als Cloud Engineer werk je vanuit het RIG aan uiteenlopende projecten binnen de Rijksoverheid en help je jouw opdrachtgevers om de juiste stappen te nemen naar de cloud. Je bent dagelijks bezig met adviestrajecten en migraties naar de cloud in samenwerking met de engineeringteams van ministeries en uitvoeringsorganisaties. Zo draag je bij aan de kwaliteit van het beheer van de omgeving, de changes en implementatieprojecten.

Met de cloudomgeving en technologieën die wij als Rijksoverheid in huis hebben en jouw achtergrond komen je talenten als Cloud Engineer écht tot zijn recht. Je werkt oplossingsgericht en deelt actief je kennis met collega’s op locatie. Zo verhoog je in teamverband direct en indirect de service naar de inwoners van Nederland.

Naast je werk besteed je tijd aan je ontwikkeling als engineer en als thought leader op jouw vakgebied. Je komt regelmatig terug naar onze homebase in Amsterdam, waar je werkt met nieuwe technologie, je kennis deelt en ervaringen meekrijgt van je RIG-collega’s.

Jouw achtergrond

Als Cloud Engineer ben je een ondernemer en een teamplayer. Je bent analytisch sterk, leergierig en creatief. Je wilt jezelf ontwikkelen en je omgeving een stap verder helpen.

Je neemt het volgende mee:

 • Minimaal een hbo-diploma (bij voorkeur in de richting van ICT).
 • Aantoonbare kennis van ontwerpen en verbeteren van grote Cloud omgevingen.
 • Kennis van Linux / Windows (5+ jaar);
 • Kennis van Openstack, Azure, AWS (3+ jaar);
 • Kennis van Python, Powershell of vergelijkebare talen (5+ jaar);
 • Kennis van Saltstack, Puppet, Ansible of vergelijkbare tools (3+ jaar);
 • Kennis van virtualisatie technieken als VMWare, HyperV of KVM (5+ jaar);
 • Kennis van netwerken, waaronder IPv6 (5+ jaar);
 • Ervaring met het maken van design/architectuur documenten (3+ jaar);
 • Je spreekt en schrijft goed Nederlands.

Wat biedt het Rijks ICT Gilde jou?

Het RIG biedt een marktconform salaris. Je werkt in een afwisselende omgeving met uitdagende projecten en er is veel ruimte om jezelf als thought leader door te ontwikkelen. Want als RIG'er weet jij als geen ander dat de wereld continu verandert en ben je proactief bezig met jouw ontwikkeling als professional.

Het RIG ondersteunt jou actief bij het realiseren van je ontwikkeling, kennisoptimalisatie en vakinhoudelijke wensen. Zo kun je, naast de bestaande studievoorzieningen van de Rijksoverheid, nano degrees halen, met collega’s werken aan nieuwe technologiën die het verschil gaan maken voor Nederland, en deelnemen aan (internationale) beurzen en congressen. En natuurlijk staan wij vooral open voor jouw ideeën.

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten 13e maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

Bijzonderheden

 • De opdrachten van het RIG kunnen landelijk zijn, maar richten zich vooral op de noordelijke regio met Groningen en Leeuwarden als meest voorkomende locaties. 
 • Een talent- en competentieassessment kan deel uitmaken van de procedure, tevens toetsen we je softwareontwikkel-skills.

Houd voor vacatures deze site in de gaten.