Ethical Hacker bij het Rijks ICT Gilde

Als Ethical Hacker bij het Rijks ICT Gilde draag je bij aan de digitale weerbaarheid van de Rijksoverheid en de Nederlandse samenleving.

Werken als Ethical Hacker vanuit het Rijks ICT Gilde

Hacken! Als expert in dit vakgebied weet jij hoe belangrijk het is dat jij de hele dag door inbreekt. Want zo test je de meest geavanceerde softwaresystemen op veiligheid en weerbaarheid. Bij opdrachtgevers werk je aan het vergroten van de digitale weerbaarheid van Rijksoverheid en de Nederlandse samenleving. Je tilt softwareontwikkeling naar een hoger plan en draagt hierdoor bij aan een veilige, open en stabiele informatiesamenleving.

Vanuit het RIG werk je bij verschillende opdrachtgevers binnen de Rijksoverheid. Je werkt actief aan de beveiliging van systemen en netwerken. Dit doe je in samenwerking met security experts en engineering teams van de ministeries en uitvoeringsorganisaties.

Als Ethical Hacker bij de rijksoverheid krijg je te maken met complexe uitdagingen. Met jouw expertise, de communities waarmee wij samenwerken en de technologieën die wij tot onze beschikking hebben komen jouw talenten als Ethical Hacker écht tot zijn recht. Je werkt oplossingsgericht en deelt je actief jouw kennis met jouw collega’s op locatie. Je vergroot hiermee in teamverband de veiligheid Nederland en de service aan de inwoners van Nederland.

Naast jouw werk besteed je tijd aan jouw ontwikkeling als engineer en als thought leader op jouw vakgebied. Je komt regelmatig terug naar onze homebase in Amsterdam, waar je werkt met nieuwe technologie, jouw kennis deelt en ervaringen meekrijgt van jouw RIG-collega’s.

Jouw achtergrond

Je bent een alleskunner, creatief, leergierig en uiteraard houd je van een uitdaging. Je wilt jezelf blijven ontwikkelen en je neemt het volgende mee:

  • Minimaal een hbo-diploma (bij voorkeur in de richting van ICT).
  • Aantoonbare ervaring met informatiebeveiliging en ethical hacking, dit blijkt uit de resultaten die je hebt behaald en uit een van deze certificeringen: CEH, LPT, GPEN of OSCP.
  • Kennis van het Windows- en Linux-operating systemen en -netwerken.
  • Kennis van WebSphere of JBoss en van een beheer of script taal (Java, Python, etc)
  • Ervaring in het pentesten van webapplicaties, webservices en infrastructuur.
  • Je spreekt en schrijft goed Nederlands.

Wat biedt het Rijks ICT Gilde jou?

Het RIG biedt een marktconform salaris. Je werkt in een afwisselende omgeving met uitdagende projecten en er is veel ruimte om jezelf als thought leader door te ontwikkelen.

Want als RIG-er weet jij als geen ander dat de wereld continu verandert en ben je proactief bezig met jouw ontwikkeling als professional.

Het RIG ondersteunt jou actief bij het realiseren van je ontwikkeling, kennisoptimalisatie en vakinhoudelijke wensen.

Zo kun je naast de bestaande studievoorzieningen van de rijksoverheid nano degrees halen, met collega’s werken aan nieuwe technologieën die het verschil gaan maken voor Nederland en deelnemen aan (internationale) beurzen en congressen. En natuurlijk staan wij vooral open voor jouw ideeën.

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

Bijzonderheden

  • De opdrachten van het RIG kunnen landelijk zijn, maar richten zich vooral op de noordelijke regio met Groningen en Leeuwarden als meest voorkomende locaties. 
  • Een talent- en competentie assessment kan deel uitmaken van de procedure, tevens toetsen we je software ontwikkel skills.

Houd voor vacatures deze link in de gaten.