Software Engineer bij het Rijks ICT Gilde

Als Software Engineer bij het Rijks ICT Gilde (RIG) werk je samen met je team aan de meest uiteenlopende projecten binnen de Rijksoverheid. Je bent niet alleen verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van applicaties en voor het programmeren en testen van programmatuur, maar zorg jij ook voor thought leadership bij de overheid.

Als Software Engineer draag je vanuit het RIG direct bij aan een digitaal veilig, servicegericht en slim Nederland. Om de BV Nederland goed te kunnen ondersteunen is actuele en goed werkende software namelijk een belangrijke voorwaarde.

Je werkt vanuit het RIG aan uiteenlopende projecten binnen de Rijksoverheid. Als Software Engineer ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van applicaties en voor het programmeren en testen van programmatuur. Hierbij werk je nauw samen met engineeringteams van ministeries en uitvoeringsorganisaties en creëer je complete en coherente programma’s die voldoen aan de hoge kwaliteit- en veiligheidseisen van de rijksoverheid.

Met jouw achtergrond en alle technologieën die wij als rijksoverheid in huis hebben komen jouw talenten als software engineer écht tot zijn recht. Je werkt oplossingsgericht en deelt actief jouw kennis met jouw collega’s op locatie. Zo verhoog je in teamverband direct en indirect de service naar de inwoners van Nederland.

Naast jouw werk besteed je tijd aan jouw ontwikkeling als engineer en als thought leader op jouw vakgebied. Je komt regelmatig terug naar onze homebase in Amsterdam, waar je werkt met nieuwe technologie, jouw kennis deelt en ervaringen meekrijgt van jouw RIG-collega’s.

Jouw achtergrond

Als Software Engineer ben je bruggenbouwer tussen business en IT. Je bent analytisch, leergierig en creatief. Je kunt goed samenwerken en je wilt jezelf ontwikkelen en jouw omgeving een stap verder helpen.

Je neemt het volgende mee:

  • HBO/WO werk- en denkniveau (bij voorkeur in de richting van ICT).
  • Meer dan drie jaar ervaring met het succesvol uitvoeren van complexe ontwikkeltrajecten.
  • Kennis van de ontwikkelingen binnen het IT-domein en bij voorkeur bij de Rijksoverheid.
  • Kennis van en ervaring met iteratieve werkwijzen zoals Agile, SCRUM en DevOps.
  • Ruime kennis van minimaal één of meerdere van de volgende programmeer talen: Java, JavaScript, PHP, Python, R, C#, C++.

Wat biedt het Rijks ICT Gilde jou?

Het RIG biedt een marktconform salaris. Je werkt in een afwisselende omgeving met uitdagende projecten en er is veel ruimte om jezelf als thought leader door te ontwikkelen.

Want als RIG-er weet jij als geen ander dat de wereld continu verandert en ben je proactief bezig met jouw ontwikkeling als professional.

Het RIG ondersteunt jou actief bij het realiseren van je ontwikkeling, kennisoptimalisatie en vakinhoudelijke wensen.

Zo kun je naast de bestaande studievoorzieningen van de rijksoverheid nano degrees halen, met collega’s werken aan nieuwe technologieën die het verschil gaan maken voor Nederland en deelnemen  aan (internationale) beurzen en congressen. En natuurlijk staan wij vooral open voor jouw ideeën.

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

Bijzonderheden

  • De opdrachten van het RIG kunnen landelijk zijn, maar richten zich vooral op de noordelijke regio met Groningen en Leeuwarden als meest voorkomende locaties. 
  • Een talent- en competentie assessment kan deel uitmaken van de procedure, tevens toetsen we je software ontwikkel skills.

Houd voor vacatures deze link in de gaten.