Hybride werken

Hybride werken is en wordt voor veel organisaties belangrijk. Zo ook voor de Rijksoverheid. Om dit goed te regelen, moeten er duidelijke afspraken gemaakt worden. Dat is nog niet zo eenvoudig. Vanuit Rijksconsultants hebben we daarom diverse tools gemaakt om daarbij te helpen.

  • Podcasts over hybride werken – in deze podcasts vertelt Rijksconsultant Anne-Marie Buis over haar verwachtingen bij het hybride werken, belicht ze de dilemma’s die er zijn en wat dit betekent voor leiderschap.
  • Gespreksleidraad – deze leidraad biedt houvast om het eerste gesprek aan te gaan binnen je team. Zo bespreek je wat er de afgelopen periode gebeurd is, wat je daarvan geleerd hebt en welke richting je ziet voor de toekomst.
  • Presentatie hybride werken – deze presentatie laat zien hoe je het gesprek aan kunt gaan met je team over hybride werken. In drie handige stappen helpen we je met de daarbij behorende tools door het proces heen.
  • Persoonlijk canvas hybride werken – dit canvas kun je zelf invullen om een overzicht te maken van waar jij staat als individu. Dit kan je helpen het gesprek aan te gaan binnen je team.
  • Teamcanvas hybride werken – dit canvas kun je met je team invullen om te kijken waar je staat als team, wat de wensen en verwachtingen zijn en hoe je het beste met elkaar kunt communiceren om verbonden te blijven. Het helpt om goede werkafspraken te maken, waar iedereen zich in kan vinden.
  • Goodiebag – deze goodiebag geeft een beeld van de veranderingen en dilemma’s die we als ontwikkelbedrijf zien ten aanzien van hybride werken. Ook bevat het een overzicht van de manieren waarop we teams en organisaties kunnen ondersteunen in hun eigen zoektocht naar ‘het nieuwe werken’.
  • Contactdocument – heb je hulp nodig bij hybride werken? Wil je weten waar je moet zijn, of bij wie je jouw vraag het beste kunt uitzetten? Dit contactdocument helpt je op weg.