Doelgericht met oog voor de mens

Ton Oudenhuijsen is interimmanager bij Rijksconsultants. Dit betekent dat hij snel inspringt wanneer er bij een rijksonderdeel bijvoorbeeld onverwacht een manager uitvalt. Bij zulke interimopdrachten hoort vrijwel altijd ook een veranderopdracht; zoals het opnieuw inrichten van de organisatie of het oppakken van lastige HR-dossiers. In een interview vertelt Ton over zijn managementstijl bij zulke opdrachten.

Ton Oudenhuijsen

Vertrouwde én frisse blik

Ton heeft een lang track record bij de Rijksoverheid.
Ooit afgestudeerd als planoloog, bleek het moeilijk een baan te vinden. Ton kwam eerst in de ICT terecht om vervolgens, na verschillende banen, bij het toenmalige ministerie van VROM het interimmen te ontdekken. Een waardevolle periode. Hij werkte samen met een scala aan menstypen: “We hadden collega’s van zeer zweverig tot zeer concreet. Ik zat zelf meer aan de concrete kant. Ik heb heel veel geleerd van collega’s.” Bovendien beviel het interimmanagement enorm goed door de  diversiteit aan vraagstukken en uitdagingen. “Ik heb best veel verschillende banen gehad in m’n leven, maar ik had nu een baan waarbij het werk steeds veranderde. En dat vind ik leuk.”

Ton kon na de VROM-klus zijn ei kwijt binnen verschillende overheidsinstellingen, van RIVM tot KNMI en van Rijkswaterstaat tot Doc-Direkt (de archiefbewerker en -beheerder voor de Rijksoverheid). Door laatstgenoemde opdrachtgevers is hij ook weer teruggevraagd. Als interimmer heeft Ton de frisse blik van een buitenstaander, maar door zijn jarenlange ervaring binnen het Rijk heeft hij meer gevoel en begrip voor de context.

“Ik word meestal gekenschetst als iemand die rust brengt, rustig is. En dat blijkbaar ook uitstraalt."

Rust, overzicht en verandering

Ton wordt regelmatig gevraagd de herinrichting van organisaties te begeleiden en sturen. Zoals bijvoorbeeld de kanteling van een hiërarchisch ingerichte organisatie naar een matrixorganisatie. Wat brengt Ton mee tijdens zo’n klus? “Ik word meestal gekenschetst als iemand die rust brengt, rustig is. En dat blijkbaar ook uitstraalt. Die in staat is om vrij snel situaties te analyseren. Ik kan goed de hoofdlijnen vasthouden en laat me minder afleiden door details, zodat we daar komen waar we moeten komen.” Als lijnmanager weet hij daarnaast ook mensen die ‘vastzitten’ te enthousiasmeren en in beweging te krijgen. Naast de organisatorische uitdagingen krijgt hij dan ook regelmatig het verzoek om moeilijke HR-dossiers op te pakken.

Mensen in beweging krijgen

Vaak krijgt Ton te maken met mensen die al erg lang ontevreden op dezelfde plek zitten en daardoor moeilijker in beweging komen. “Hoe langer je ergens zit, hoe moeilijker het wordt om iets anders te gaan doen. Je hebt redenen genoeg om niet een stap te zetten.” Dit is problematisch voor de organisatie, maar vooral ook voor de medewerker zelf. Het wordt namelijk ook steeds moeilijker om ergens anders binnen of buiten het Rijk aangenomen te worden. “Na 15 jaar heeft iemand een stickertje op z’n hoofd ‘dit ben jij, dit kun jij’. En je wordt niet ingeschat op meer of anders, want je doet hetzelfde werk al te lang.”

Soms is het nodig wat meer tijd te nemen om uit te zoeken wat iemand zou willen en of dat ook past bij wat iemand kán.

Wat wil je, wat kún je?

Hoe pakt Ton het aan wanneer hij bijvoorbeeld met iemand te maken krijgt die zich ondergewaardeerd voelt en een functie eigenlijk ontgroeid is? “Ik ga altijd eerst het gesprek aan met zo iemand. Ik wil weten, wat zit daar dan achter?” Samen gaan ze vervolgens na waar iemand zijn/haar kwaliteiten dan wél in kwijt zou kunnen en een goede bijdrage zou kunnen leveren.

Soms is het nodig om wat langer de tijd te nemen en samen met een loopbaancoach uit te zoeken welke kant iemand uit moet. Om uit te zoeken wat iemand zou willen en of dat ook past bij wat iemand daadwerkelijk kán. “Ik laat het ze zelf doen, maar ik help wel mee in de zoektocht. En dat werkt!”

Volgende klus

Ton hoeft nooit lang op een volgende klus te wachten. Na een interimopdracht bij Rijkswaterstaat gaat hij meteen alweer aan de slag bij Doc-Direkt als interim afdelingshoofd. Een klus die hij ook weer doelgericht, maar met oog voor de mens, zal oppakken.