Vernieuwing CSO-platform: hét rijksbrede platform voor werving en ontwikkeling

UBR Personeel i.o. is eigenaar van het Carrière Sites Overheid-platform (CSO-platform). Het platform bestaat uit een verzameling van websites en applicaties voor de werving en ontwikkeling van overheidspersoneel Rijk. Het doel van het project vernieuwing CSO is binnen 1-2 jaar een innovatief en toekomstbestendig platform op te leveren.

CSO planning graphic

Eerst vervanging, dan vernieuwing

Uit onderzoek blijkt dat het CSO-platform niet toekomstbestendig en slecht beheersbaar is vanwege achterhaalde technologie. Het advies van diverse partijen luidt: begin met het aanschaffen en implementeren van een nieuw toekomstbestendig web-based Content Management Systeem (CMS) als technologische basis en zorg voor een stapsgewijze vervanging van de sites. Het gaat in deze vervanging om de sites Werken voor Nederland, Werken bij de Overheid en Functiegebouw Rijk. Daarnaast worden het Rijkstalentencentrum, Werkplus en de Mobiliteitsbank samengevoegd tot één Mobiliteitsbank. De huidige back office functionaliteiten (TICC) worden in principe vervangen door de nieuwe rijksbrede Werving en Selectie oplossing. Eind maart 2018 is gestart met de verwerving van het beoogde, toekomstbestendige CMS. Eind mei 2018 wordt een keuze gemaakt voor de nieuwe CMS-implementatiepartner en -leverancier. De ambitie is dat in maart 2019 het nieuwe CMS geïmplementeerd is en de sites vervangen zullen zijn (fase 1). De daadwerkelijke doorontwikkeling van de sites (fase 2) zal na afronding van dit project volgen.

Een grote voorwaarde van UBR Personeel bij de vernieuwing van het CSO-platform is rekening houden met de doelstellingen van de organisatie om de klant centraal te stellen en een professionele, innovatieve en toekomstbestendige dienstverlening op gebied van personeel en mobiliteit te bieden. Hierbij dient er rekening gehouden te worden met actuele inzichten, eisen en wensen van zowel de gebruikers van het CSO-platform als de opdrachtgevers van UBR Personeel.

Samenwerking

In het project vernieuwing CSO zetten UBR Personeel en P-Direkt hun strategische partnerschap op de lange termijn voort. Personeel is opdrachtgever en P-Direkt zal als leverancier het applicatie- en technisch beheer verzorgen.

Factsheet CSO

De rijksoverheid wil haar positie als meest favoriete werkgever van Nederland vasthouden en zich als werkgever blijven onderscheiden op de arbeidsmarkt. Dit vraagt om een aansprekende arbeidsmarktcommunicatie, ondersteund door een toekomstbestendig platform: Carrière Sites Overheid (CSO). Lees meer over de vernieuwing van CSO in deze factsheet.

Contact

Heb je vragen of wil je meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met Annemieke Groeneweg, projectmanager vernieuwing CSO.