In de spotlight (2)

Vandaag in de spotlight, Gert-Martijn Kwak, projectmanager WenS EC O&P en Vernieuwing Carrière Sites Overheid (EC O&P).

Gert-Martijn Kwak
Gert-Martijn Kwak

Gert-Martijn is nauw betrokken bij de ontwikkeling van de rijksbrede Werving en Selectie oplossing (WenS). Vanuit zijn expertise vertelt hij over zijn visie op werving en selectie en is hij van mening dat de nabije toekomst voor zowel werkzoekenden als mensen in het HR-vak snel gaat veranderen. Dit vindt al plaats door technologische vernieuwingen; denk hierbij aan solliciteren via social media of door middel van het inzenden van een video. Daarnaast wordt het individu steeds belangrijker. De kandidaat vraagt zich vaker af wat hem of haar nou eigenlijk écht gelukkig maakt.

De rijksbrede WenS oplossing zorgt ervoor dat de technologische innovatie en de verpersoonlijking van de wensen van werkzoekende bij elkaar komt. “Hoe mooi is het bijvoorbeeld dat een werkzoekende niet meteen op de grote stapel afwijzingen terecht komt als hij of zij op nummer 2 eindigt bij de sollicitatieprocedure, maar ook daadwerkelijk vindbaar is als goede kandidaat door een andere afdeling of zelfs een andere organisatie binnen het Rijk?”, aldus Gert-Martijn. 5 SSO’s waaronder Defensie, Belastingdienst, Rijkswaterstaat, Dienst Justitiële Inrichtingen en EC O&P werken gezamenlijk met en voor elkaar aan dit vernieuwende en duurzame traject.

Bekijk de video van Gert-Martijn Kwak over de toekomst van werving en selectie.    

Kijk voor meer informatie over de rijksbrede Werving en Selectie Oplossing op www.ubrijk.nl/wens of neem contact op via wens@minbzk.nl.