Energieke eerste WenS-informatiebijeenkomst 2019

De allereerste informatiebijeenkomst van dit jaar over de rijksbrede Werving en Selectie oplossing (WenS) vond op 30 januari jl. plaats op één van de locaties van de Belastingdienst te Utrecht.

WenS BD

Projectleden van de aangesloten Shared Service Organisaties namen de genodigden mee in de wereld van WenS. Zo kreeg men meer informatie over de aanvang van het project, het doorlopen van het proces, het in gebruik nemen van de oplossing bij het Ministerie van Defensie, Dienst Justitiële Inrichtingen en Rijkswaterstaat en werd er een blik naar de toekomst gegeven. Daarnaast werd er een demo gegeven waarin de huidige voortgang en mogelijkheden van SAP Successfactors, een Human Capital Management oplossing, te zien was.

Doorkijk 2019

Na het in gebruik nemen van WenS bij drie Shared Service Organisaties en het aannemen van de eerste Rijksambtenaar bij Rijkswaterstaat via de oplossing, is het in 2019 de beurt aan UBR Personeel i.o. (voorheen Expertisecentrum Organisatie en Personeel) en de Belastingdienst. Zo vindt op dinsdag 5 maart de aftrap plaats van de implementatie bij UBR Personeel i.o. gevolgd door een informatiebijeenkomst later die maand. Aan het einde van dit jaar wordt er bij de Belastingdienst gestart met de implementatie en is de verwachting dat de oplossing aan het begin van 2020 in gebruik genomen kan worden.  

Groter aanbod medewerkers

De rijksbrede Werving en Selectie oplossing maakt het mogelijk dat er een groter aanbod van potentiële medewerkers, snellere invulling van openstaande vacatures, optimale benutting van doorstroom, loopbaanbegeleiding en mobiliteit tussen de vijf aangesloten organisaties is.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de rijksbrede Werving en Selectie oplossing op www.ubrijk.nl/wens, volg de updates over het project via de social kanalen twitter en LinkedIn of neem voor meer informatie contact op de programmamanager van WenS Marco Brant: Marco.brant@rijksoverheid.nl.