Bijeenkomst met workshops rondom rijksbrede werving en selectie oplossing (WenS)

Enthousiaste collega’ s van UBR-dienstonderdeel Personeel i.o. kwamen op donderdagmiddag 14 maart bij elkaar in de Rode Lounge aan het Beatrixpark voor het volgen van 2 workshops rondom de rijksbrede Werving en Selectie oplossing (WenS). Allereerst kregen de aanwezigen meer informatie over het project, werden de lessons learned gedeeld en ervaringen van de shared service organisaties waar de oplossing inmiddels in gebruik is genomen uitgelicht.

Informatiebijeenkomst WenS

Factor succes

De 2 workshops die gevolgd konden worden waren live solliciteren begeleid door Rijkswaterstaat en inrichting en samenwerking rondom beheer gegeven door P-Direkt. De aanwezigen doorliepen tijdens het live solliciteren zelf alle stappen die nodig zijn om te solliciteren. Zo deed men gelijk ervaring op met SAP SuccessFactors, een human capital oplossing waar de rijksbrede Werving en Selectie oplossing op draait.

De handen ineenslaan

P-Direkt nam de aanwezigen mee in de wereld van de WenS-Product Owner en Agile werken, clouddiensten, inrichting van het Centraal Functioneel Beheer, koppelingen en rapportages. De middag werd afgesloten met het ondertekenen van een bannier waarmee de aanwezigen verklaarden om de rijksbrede Werving en Selectie oplossing gezamenlijk tot een succes te brengen.

Uitrol

De komende maanden vindt de uitrol binnen UBR-dienstonderdeel Personeel i.o. plaats. Aan het einde van dit jaar wordt er bij de Belastingdienst gestart met de implementatie en is de verwachting dat de oplossing aan het begin van 2020 in gebruik genomen kan worden.